Ut på tur

Hei!
I dag reiser vi på telttur til Langvannet på Finnslettheia. Der skal vi isfiske og kanskje ta noen skitura rundt om på småtoppan. Vi skal gå på ski innover og drar oppakningen med oss i hver vår pulk. Da bruke vi fjellski som e brei og utstyrt med hæl løftera. Felle e også godt å ha på skien når man skal gå mye oppover og når man skal renne nedover med en pulk etter sæ.

Fjellski og gore-tex skisko i lær.


Hæl løfter med to nivå.
Felle


Sola har endelig kommet tilbake til Harstad og det e meldt skyfri himmel og opptil 15 blåe grader. På vintertura e det viktig med godt utstyr, så man ikke får dårlige opplevelsa i kampens hete med de kalde minus gradene. Vi har med oss vintertelt, vintersoveposa og jervenduka. Hand- and footwarmers e kjekt å ha med (se bilde). Primus som e til bruk for matlaging funke også fint til å varme opp teltet med (men ikke la den stå på uten oppsyn).

Jervenduk
Aktiveres ved at man klemmer på dem. Puttes i sko eller votter.


Når d gjeld bekledning kler vi oss lett mens vi går. Gjerne 1 til 2 lag med ull/super undertøy under jakka og buksa. Kordan jakke og bukse vi bruke e avhengig av kordan vær og årstid det e. På lange tura med mye vær e gore-tex skall klær godt å ha. Vi har også med litt fleece, dunjakke og skoposa til bruk på isen. D e viktig med mye varme klær, men d tar mye plass, så pakke/vakumposa til å presse klærne i e kjekt å ha.

Ull/super undertøy og og fleeceklær

Skall- klær og votta

Dunjakke

Egen pakkepose til dunjakken, som ligger lett tilgjengelig, sånn at man kan ta den fort opp og ned under pausan på turen.

Mye klær kan ta lite plass i pakke posa

Skotrekk til å ha over skoen eller til å ha ladda oppi


Når det gjeld mat og utstyr, tar man med d som e nødvendig. Klare man å dra eller bære tungt kan man unne sæ litt luksus. Vi har alltid med litt cola, øl og sjokolade.

Primus, bensin, hjæmmelaga primusplate (så snøen rundt primusen ikke smelte) og kokesett.

Matboks, med kopper og fat, termokopp, sporks og sammenleggbar drikkeflaske

Små bekoldere til krydder og f.eks: ketchup og sennep.

Mat: mye toro posa: suppe, pasta, havregrøt, gryterett. Brød, pålegg, kjøttdeig, pølse, nudla, ris, drikke og godteri


Denne gangen skal vi fiske så da må isfiskeutstyr være med. OGSÅ HAR VI ALLTID MED KART OG KOMPASS. På længre tura i ukjent terreng bør man ha med sæ GPS som en sikkerhet. Bare en av oss som foreløbig kan læse kart og kompass. Så ho læne sæ alltid på han;) Så nu e vi klar til å dra:)

Kart

Isborr

Hjæmmelaga snika, kroktang, avbiter, mark som agn, ekstra skjær til isborr, isøse og ispigga (nødutsyr tilfelle man går gjennom isen).





Kommentarer

  1. Ønske dåkker en riktig god tur! Det med Hæl-løfter va nytt førr mæ.. Feste dåkker den i skoen på nån måte? Må man ha en spesiell type sko til det?

    SvarSlett
  2. feste under hæl på skien
    2 nivåa på løftern
    Parabolflua selg sånne og montere.
    ligg på ca 250 kr for begge +
    montering.
    funke til alt av skisko

    SvarSlett

Legg inn en kommentar