Masse gode turtips til toppturer med mere

Fra Kilbotn til Sørli er det mye snacks:) Bl.a. fine sykkelruter for terrengsykling.
Kilbotnmarka har også mye flott, og der har vi utforsket en god del, men nå snakker vi om området mellom Kilbotn og Sørli.
Vi har ikke fått utforsket så mye selv der enda, men vært på Finnslettheia 2 ganger og overnattet på Almenningshytta (eller Langvassbu som noen kaller den), som ligger ved Langvannet. Den ene gangen startet vi fra Sørlia på vinteren og den andre gangen startet vi fra Kilbotn på våren. Man kan også starte fra Storjorda. Veldig fint område til alle årstider, og masse multemyrer;) Uansett startsted er det ikke mange km som skiller de ulike rutene som går opp til Finnslettheia og Langvannet: den korteste ruta er 5km og den lengste er på 6,5km. Dette er en fin og slak tur, til f.eks multebærtur, besøke/overnatte på hytta eller fiske på Langvannet. Det er også en fin tur for barn.

Også var det alle de fine fjelltoppene, vi bare har gått forbi, og aldri vært opp på. På Finnslettheia ligger en fin fjelltopp: 
  • Svarthompen 535 moh.

Lenger sør ligger: 
  • Nattmålsnuten 568 moh.
  • Soltuva 522 moh.
  • Sørvikfjellet 607 moh.
Det er mange flere fine topper der, men dette er de vi vil opp på i nærmeste framtid. Alle disse turene har vanskelighetsgrad: lett til moderat, og er dermed egnet for barn fra 5-6år som er turvant. Sikkert mindre barn som er godt turvant som også spretter opp fjellsidene der som ei fjellgeit;)

I dag tok vi en aldeles rolig tur. Vi gikk bare opp til skiltene (se bilde under) som er ca 3km fra p.plass ved Kilkamhuset. Vi hadde til og med en pitstopp med bål og pølser på tur opp. 
Vi startet litt seint og fikk ikke med oss den flotte sola som skinte i dag, men vi så den kasta solstrålene sine på andre topper rundt oss.

En annen gang vil jeg ta Nattmålsnuten og Sørvikfjellet på samme tur:) Kanskje uten barn da;)



Her har vi akkurat gått av den breie traktorveien fra Kilkamhuset, og inn på en smalere sti.





Pitstopp:)




Snart oppe nå:)



Rett over toppen her, kommer man til et kryss med skilter som viser hvor de ulike destinasjonene er (se øverste bilde).




Kommentarer