Hundespannkjøring på vidda

Årets påskeferie gikk til Jotka Fjellstue i Alta.

Jotka tilbyr guida snøscooter- og hundespann turer og utleie av snøscootere. De har en restaurant hvor man kan kjøpe frokost, lunsj, middag, kveldsmat og snacks og brus. Man kan leie badestamp og badstue, besøke hundene så mye man vil og ellers nyte naturen rundt ved å dra på tur med snøscooter, til fots, på ski, for å oppsøke fiskevann eller skog og mark. Med andre ord, en fin ferie for barnefamilier med unger i ulik alder. Her er noe som frister alle.

Hundespannkjøringen var påskeferiens høydepunkt for alle sammen. Ingen av oss har prøvd dette før, og vi fant fort ut at vi må kjøre hundespann flere ganger. Vi fikk være med på å rigge sledene, spenne fast hundene og sette de på plass igjen etterpå. Hele opplevelsen med opp- og nedrigging og ikke minst selve hundespannkjøringen, ble et fantastisk eventyr vi aldri vil glemme.



Med en guide i front, fikk mor, far og tenåringen kjøre en egen slede, mens de to minste satt på oss!




De to eldste guttene var mest interessert i hundene og besøkte hundegårdene hver dag!














Vi bodde i ei vertikaldelt hytte, med 6 liggeplasser og eget kjøkken. Hytta har strøm til belysning og strømuttak om man har med seg noe som må laddes. Ellers var det gassovn på kjøkkenet for matlaging og vedovn for varme. Strømmen i hytteområdet kommer fra et aggregat som står på i noen etapper i løpet av dagen. Drikkevannet kommer fra en brønn, og kan hentes i bøtter rett fra kran på hovedkjøkkenet i restauranten, og fraktes tilbake til hytta. Ellers er det ei elv rett nedenfor området, man kan bruke til vaskevann og diverse. Den kan også drikkes fra i enkelte perioder.




Området rundt hyttene er stort og åpent, og det ble litt pølsegrilling og utforskning rett utenfor hytta også.



Den elva 👆 bada tenåringen våres i. Men det var vel og merke i kombinasjon med bading i badestampen.



Vi bade helt til sola gikk ned😁

Det ble en del isfiskning også, og der var minstemann mest ivrig😍


3-åringen fikk fisk hver gang han prøvde. Det ble mange små laker og røyer, og en liten ørekyte.

Minstemann tar storebroren i hånda, for og stolt vise fram hva han fikk på kroken.




Det var mye liv og røre på isen i form av skigåere, scooterkjørere og hundespann. Veldig koselig å se så masse folk som koser seg og nyter friluftslivet.



Alle tre guttene våre fikk selvfølgelig kjøre litt scooter også....


....og tenåringen fikk kjøre litt helt selv😊

Mens far og tenåringen lagde solvegg, lagde mor og 6-åringen en påskekylling😊





Vi fikk storfint besøk av familie fra Alta, til hytteområdet. Den samme familien som vi ofte besøker i feriene våre, og som vi også denne gangen stasjonerte oss hos, før og etter hytteoppholdet.


Den største røya 3-åringen fikk, gikk han å bar på en pinne hele dagen😅😍

Pannekakesteking!


Vi hadde fint vær hele oppholdet, unntatt 1 dag. Til tross for ruskevær skulle minstemann ut å fiske litt, også denne dagen.


Bacon og røye til lunsj😋


Det ble litt innekos også, særlig den dagen det var vind og snøfokk. Vi hadde med oss tegnesaker, brettspill og leker. Og hver kveld etter at de to minste var sovna, ble det seriøse kort-, uno- og yatzy turneringer på oss tre største😅


Vi fikk med oss hjemmelaga Bidos fra tanta og onkelen min, som ble middag en av dagene. Vi tok alle måltidene på vår egen hytte.

5 dager og 4 netter kosa vi oss på Jotka. Med all maten, utstyret og klærne vi hadde med oss, ble det en oppakning på 2 pulker og 2 store sekker. På hjemturen ble det bare 2 pulker. 

Heldigvis var det ferdig oppreide senger på hytta så vi sparte mye plass på å slippe å ta med 5stk soveposer.


Den geniale oppfinnelsen, Skeasy, redda turen vår til og fra hytta. Det var bare 3km en vei mellom p.plassen og hytta, men 3-åringen trengte litt avlasting likevel. Skeasy er en liten stol som festes i barnets egne ski. Se demo video på instagram- og facebook sidene våre.




💖Jotka fjellstue; du var nydelig fin. Vi kommer igjen💖

 

Kommentarer

  1. Så gøy å lese �� Godt dere hadde en flott opplevelse her i Alta. Jotka er super på service og man føler seg alltid velkommen.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar