Trollskogen i Brokvika/Fauskevåg

 

I helgen ble vi presentert for en turskatt som var en helt ny opplevelse for oss. Så glad vi ble spurt om å være med og for at vi ble med. 

De lokalkjente kaller det å dra til Trollskogen eller Ramnfløya, i Brokvika/Fauskevåg. Her kan jeg gjerne få en oppklaring om noen vet om flere kallenavn for plassen, for det kom ingen treff på Google.

Men vi gikk i alle fall gjennom en kjempekul "trollskog" for så å komme til en gapahuk på toppen som heter Ramnfløya. For å komme dit kan man starte flere plasser å velge flere ruter. Ruta vi ble med på var på ca 2km en vei.

Vi parkerte ved den store p.plassen i Brokvika, ved innkjøringen til Gressholmene. Der fulgte vi en traktorsti på sørsiden av p.plassen, og fulgte den over hovedveien. Fra traktorstien tok vi av til høyre på en umerket tursti som førte oss inn i granskogen/trollskogen, ca 200m fra hovedveien. Der i fra var stien merket med troll og artige skilt store deler av veien. Mot slutten kunne man se gapahuken, og da ble resten av stien opplagt. Stien vi tok gjorde at vi kom opp på østsiden av gapahuken.








Brokvika velforening er de som har stått for den flotte tilretteleggingen, bidragene i trollskogen og det fine området på Ramnfløya💪👏🙌
Jeg ble fortalt at alle som vil ta med seg et bidrag til Trollskogen er hjertelig velkommen til å gjøre så🙂









Ramnfløya var en utrulig fin plass for rekreasjon, lek og utfoldelse, med barnevennlig terreng og nydelig utsikt. En kjempefin innredet gapahuk, sittebenker og bålgrop gjorde plassen perfekt tilrettelagt for utekos. Vi ble der i flere timer.
Når vi skulle hjem fulgte vi stien på vestsiden av gapahuken. På den turstien var det andre terrengforhold og mye annet, nytt og spennende å være vitne til, bl.a. et "åsted"😅 Vi fant ut etter alle sporene å bedømme at det hadde vært en heftig kamp mellom en rev og en hare. Vi kunne følge dyresporene deres og store mengder pels sikkert 10meter nedover stien og fant til og med en harelabb.



🙏Tusen takk for en flott tur, vi kommer igjen🙏

Kommentarer

  1. Så hyggelig at Sørvikmark idrettslag har fått skryt fra deg på bloggen din men jeg er ganske sikker på at det er Brokvik velforening som er bidragsytere hær😀

    Mvh Anita Aspenes Andreassen
    Sørvikmark idrettslag

    SvarSlett
  2. Takk en fin tur i hyggelig selskap 🙂

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var en veldig hyggelig tur:)
      Vi koste oss masse sammen med dere:)

      Slett

Legg inn en kommentar