Skøyting bak Hinnstein, tur til Løbergshytta, jakt, fiske og andre turer

Denne helgen brukte vi tips fra Istykkelse Troms som inspirasjon til helgens aktivitet.

Bak Lille Hinnstein ligger et vann på ca 440moh, med minimum 15cm stålis. Vi pakka mat, skøyter og utstyr og tok turen.

Vi fikk med oss sola på starten av turen. Resten av tiden nøyt vi lyset av den.




Noen av mange kule kunstverk som er laget langs stien.


En liten pust i bakken!


Vi hadde heldigvis brodder alle sammen, men noen eksperimenterte med alternative måter å gå på holka på likevel😆






Vet ikke hva den lille toppen rett ved vannet heter. På kartet heter vannet `440moh` og toppen `447moh`😅 Ungene ville døpe vannet for `skøytevannet`😁






VIKTIG!

Selvom man tar i mot tips fra andre, bør man alltid gjøre egne vurderinger av om isen er trygg nok til å ferdes på. Man bør ta egne tester og man bør vite hvor tykk is, og hvordan type is, som er trygg is. 

Bl.a. har Friluftsrås mange gode tips. De sier f.eks. at "10-12 cm stålis regnes imidlertid som trygg is for skøyting/turgåing på mindre vann". De har også mange andre gode tips ang det å sjekke isen.

Vi bruker også å ha med oss tau og ispigger med fløyte.


Pizzarester i aluminiumsfolie, var bålmiddagen denne gangen.

Hjemturen ble mørk og spennende!




Kartoversikt for vannet vi var med:



LØBERGSHYTTA!

Løbergshytte ligger i Gullesfjorden og kan lånes av Harstad og omland sportsfiskere (NJFF). Hytta ligger fint til i en dal ved havet, rett ved ei elv. Like ved ligger også et vann og hele området er omringet av flotte fjell. Perfekt for jakt og fiske, eller bare for å nyte friluftslivet.

Det var far og `lillebror i midten` som tok turen dit, forrige helg sammen med andre venner.



Kveldsaktivitet: finn "alvelysene" (glow sticks). En av fedrene som var med på turen... eller ALVENE... hadde hengt opp lys rundt omkring i skogen, så skulle ungene ut å finne de😊


Kartoversikt for Løbergshytta:

Jakt- og fiskekort regler for området:



Ellers består friluftslivet vårt fortsatt av mye jakt for noen i familien. Så lenge det er jaktsesong så jaktes det. Far har skaffet oss en del viltkjøtt allerede. Han drar alene, med kompiser eller med en av barna. I vår familie er det den eldste og yngste av våre tre gutter som liker jakt, og det er så nydelig at mannen tar seg så mye tid til å jakte sammen med dem. 









Vi er så heldige som bor i fjæra. Og vi har mange turer dit i løpet av uka, med barna eller hunden.

Fjæra er veldig spennende og vakker uansett årstid. Og hver årstid har sin sjarm.




Vi fortsetter å fiske fra båten på havet også, men ingenting har foreløpig slått fangsten vi fikk for noen uker siden. To kveiter på 56 kg og 27 kg.

Jakt og fiske er ikke bare en hobby for mannen, men en livstil. Det nyter resten av familien godt av, ved at vi får masse god mat, men også for at viktige og fine interesseområder videreføres.



Høsten er på hell, den har vært fin. Vi har fryseren full av fisk og viltkjøtt, og minnebanken er ytterligere beriket. Nå kan adventstiden komme💜💜


Kommentarer