Toppturer, fridykking, fisking og jakt

Nå er det så fint og tørt å gå på toppturer. Den første toppturen med sko på beina gikk til Ramnfløya i Brokvika/Fauskevåg. Vi tok selvsagt ruta som gikk gjennom eventyrskogen. 

Når vi går denne turen, går vi fra krysset fra hovedveien og inn til Gressholman. Se kartet på bildet under: blå strek viser hvor vi kjører inn fra hovedveien. Rødt kryss viser p.plass. Rød prikket vei viser stien vi følger i starten.


Som kartet viser, følger vi en traktorvei i starten, hvor vi må krysse hovedveien. Ca 2-300m fra hovedveien går vi av traktorveien og opp en lite synlig sti til høyre oppi skogfeltet (se bildet under).


Så følger du stien et lite stykke til du kommer til dette skiltet👇 (Det er ikke langt fra traktorveien, som man kan se i bakgrunnen på bildet). 

Etter det er det bare å følge alle trollene og figurene😊
















Sesongens andre tur gikk til Gapahuken rett under Lille Hinnstein. Vi bruker å starte fra snuplassen øverst på Breivikhaugen.

Også her popper det opp nye troll og andre figurer, hver gang vi tar turen😊





Foruten om at toppturer-til-fots-på-barmark-sesongen er i gang, åpner vår/sommersesongen opp for mye annet også. Og når ikke hele familien har mulighet til å dra samlet på tur, tar en av oss guttene, én og én, på ulike eventyr:

De får f.eks. alenetid med den éne forelderen på de store jaktmarkene.....


......på fisketurer (fint å fryseren full av selvfiska, fersk og kortreist fisk).....




....på hytteturer (På denne turen satt de ut minkfeller og fisket på både vann og i havet)....



....på gårdsbesøk (her fikk lillebror i midten også være med på både fødsel og mating av flaskelam)...


....og andre besøk, som f.eks på Gressholman.


Med en gang snøen er borte, er stortsett alltid våtdraktene med når vi drar en plass det kan bades. Med våtdrakt varer vannleken litt lenger😏😅


Når vi bor så nært havet som vi gjør, blir det mye lek i fjæra. Og en av hobbyene til deler av familien er fridykking. Minstemann er veldig interessert i denne hobbyen, men er litt for liten enda. Men han får delta på en alderstilpasset måte. 





Vår/sommeren i nord er fin selv om vi ikke har så mange solrike dager, ei heller særlig med varme. Sesongen blir det man gjør det til og det er så masse fin natur å boltre seg i her. 

F.eks. når en av ungene vil fiske, og de ikke har samme assosiasjoner til været som de voksne har, er det bare kle seg etter forholdene å gå ut. 

Her tok han med seg fisketanga, gikk noen steinkast fra døra, dro opp fisken selv, tok den med seg hjem og tilberedte den selv, for så å spise den som kveldsmat.

Fersk, selvfiska fisk på brødskiva smaker ekstra godt😊


 

Kommentarer