Vi fikk fisk på Storjorda i dag, hurra!
For en fin temperatur og et vakkert lys det var på Stordjorda i dag.
Vi tok turen til Gunnarvannet, sammen med masse flotte folk😊
Vi fikk hele tre småfisker tilsammen, fra 250g til 400g. Veldig artig for barna å oppleve og faktisk få fisk😊 Minstekaren våres har begynt å vise mye lidenskap for fisking nå, som han uttrykker gjennom språket, engasjementet, nysgjerrigheten og gleden.
Hvis man ønsker at barna skal like fisketurer, må man nesten like det selv også. Hvis et barn jevnlig drar på fisketur med personer som har en lidenskap for fisking, vil det i mange tilfeller ha en gjensidig påvirkning.
Vi blir like glad og gira når vi får en fisk på kroken, uansett størrelse, noe som smitter over på de små. Vi skaper spenning og forventninger, pluss at vi gjør hele turen generelt, så tilrettelagt og fin for de minste, som mulig. Også er vi opptatt av de skal få være så fri som mulig. Vi maser ikke på de. De får klatre i trærne, plaske i søla, rulle i moll, pelle i fisken (etter den er død, selvsagt) og gjøre stort sett hva de vil.
Ingen regler uten unntak. Selvsagt er det noen barn som likevel vokser opp med å elske fisking eller friluftslivet, selvom de ikke hadde så mange rundt seg som drev med det. Og motsatt, så fins det barn som ikke liker friluftslivet og enda mindre fisking, selvom de hadde alle forutsetninger for å like det.
Det viktigste er alle får drive med de brenner for, om det er friluftsliv, idrett, teater, sjakk etc.
I dag var det mye overflate vann/slusj. Noe som gjorde barna søkke våt tilslutt😓
Memo to self: husk en regnbukse å trekke over dressen neste gang og dockboots på føttene.
I tillegg til fisking, ble det skøyting 👆
og rattkjelkeløp👇
Bålkos ble det også.
Her er det satt opp bålplass og sittebenker.
Dette er en populær teltplass. Vi har teltet der før, og var veldig fornøyd med det.
Er bare ca 1 km fra veien.
Minstemann med pilken klar i handa💓
Ivrige fiskegutter.
TIPS:
Nødvendig utstyr: ☝ isbor, fiskesnøre, krok, lodd og agn (vi bruker maggot og meitemark).
Ekstra utstyr: pilk (isfiskestang). En pilk er faktisk ikke nødvendig. Man kan lage egne sniker (som det kalles)👇, eller binde fiskesnøre rett til pinner. Så fester du lodd nederst på på snøret, og noen marker på en krok noen cm over loddet. Til lodd bruker vi mutter. Kan bruke bly eller noe annet tungt. Bare fantasien setter grenser. Dette er perfekt for å prøve seg på ørreten.
Røya liker mer farger og liv, og da er en pilk, med noen fargerike isskjeer og lys festet i snøret noen cm over kroken perfekt. Kroken festes nederst med maggot i.
Pilker, lys og isskjeer er ikke spesielt dyrt.
Vi lager som regel flere bruk når vi er på isfiske. Da borrer vi et hull (ikke hele veien ned), ved siden av fiskehullet, til pilken eller sniken. For at ikke pilken skal bli dratt ned i hullet hvis man får en sværing, snurrer vi snøret en gang rundt en pinne å legger over hullet.
Bjeller er også fint ekstrautstyr, som festes på pilken/sniken , som vil gi lyd når man har fisk på kroken.
Utforsker ørreten.
En som er sliten😅
Utforsker røya.
Eldstekaren vår har vært opptatt med andre ting 3 helger på rad nå, og neste helg skal han ha Handballcup. Da blir vi hallen hele helga. Thats life😊
Kommentarer
Legg inn en kommentar