Bjørnhaugenhytta


Denne helgen overnattet vi på Bjørnhaugenhytta. Som medlem av Den Norske Turistforeningen (👉DNT👈), har man tilgang til alle DNT hyttene i hele Norge og man betaler bare halve prisen for overnatting. En natt for hele vår familie ble 375kr.
For priser og hytteutvalg se DNT´s hjemmeside og for utvalget og prisene i Harstad se Harstad Turlag sin hjemmeside.

Bjørnhaugenhytta ligger på Storjorda. Den har 6 soverom og stor stue.
Det som er så sjarmerende med alle DNT hyttene her i Harstad er de enkle forholdene.
Bjørnhaugenhytta er en av de hyttene med strøm, men den har ikke innlagt vann.
Vi syns det er så flott å la barna få oppleve slike hytter, hvor man må hente ved for å holde varmen og hente vann for å ha drikke, lage mat å vaske. Og når man må gjøre sitt fornødende må man ut på utedoen. Det setter dagens levestandard i et reflekterende og oppvekkende perspektiv.

Området rundt hytta byr på mange flotte villmarksopplevelser til alle årstider. Der er turløyper, fjelltopper og fiskevann i fleng på Storjorda. Hytta ligger bare et steinkast fra hovedveien som forenkler adkomsten.
Vi har overnattet på Bjørnhaugenhytta mange ganger, men ikke etter oppussingen. Hytta ble renovert i 2017 og har bare blitt så flott. Les mer om hytta HER!

Vi valgte denne hytta denne helgen pga av at mor som er turleder for Harstad Turlag og Barnas Turlag Harstad, skulle være med å arrangere Barnas Turlags juleavslutning. Det ble en fin dag med nissgrøt, aking, utelek og besøk av Skogsnissen som delte ut gaver til alle barna.






Alle 3 brødrene i full soveposelek! Skjer hver gang😅😍

Enkel hyttetaco!

For anledning fikk eldstekaren seg en ny bok i en serie han hadde lyst å begynne på.
Han leser mange ulike bokserier, og det ser ut som at det nettopp er serier som fenger mest. En bok som har en oppfølgingsbok.
Dette er første boka i serien "The Mazerunner". Vi har sett de 3 første filmene sammen, så jeg spurte om han ikke bare skulle hoppe til bok nr.4. Svaret var klart og tydelig "Nei!".
Han ville starte med bok nr.1 for å få med seg alle detaljer, tanker og følelser som kommer fram i en bok, kontra film. "Boka er alltid bedre enn filmen mamma!" Helt greit😊

Bjørhaugenhytta er en av de 4 hyttene i Harstad som nå har fått et bookingssystem.



En flott hytte og en flott helg!

Kommentarer