Vellykket "Roglas dag"! Vis din stemme før 14.juni-nei til oppdrettsanlegg rundt Roglaøyene



Da oppdrettsanleggene rundt Rogla øyene ble anbefalt i den nye kystsoneplanen, tok det ikke lang tid før det ble motstand fra folket.
Folkeaksjonen for fremtidsrettet havbruk i Sør-Troms var rask å ta kontakt med far i huset her, som sitter i styret i Harstad Havfiskeklubb. De har hatt mange og lange samtaler og meninger har blitt delt. Hva gjør vi?

Bl.a. har vi oppretta Motstandsgruppen av oppdrettsanlegg rundt naturperlen Lille- og Store Rogla, som i dag har over 2000 medlemmer. Mange engasjerte seg og engasjementet nådde ut. Langt ut.

I ettertid har det vært mange privatpersoner og politikere som har vist sin stemme, og det ser nå lovende ut for at lokasjonen for oppdrettsanlegg rundt Roglaøyene blir skrinlagt. Det jobbes til og med for varig vern av Roglaøyene og et stort området rundt de.

Men ingenting er banket i bordet enda, så vi fortsetter å vise vår stemme helt fram til siste høringsrunde på den nye kystsoneplanen er over. Den avsluttes 14.juni, og da blir en endelig avgjørelse tatt. Fram til 14.juni oppfordrer vi alle som bryr seg om denne oppdrettsaken, om å sende sine innspill til postmottak@lenvik.kommune.no, merket med saksnr. 18/1293.
Man kan mene det man vil om oppdrettsnæringen, men vi er sikker på at de fleste ikke ønsker å ha tekniske anlegg så tett opp i bebyggelsen og så tett innpå et friluftsområde.

I helga arrangerte vi "Roglas dag" og "Roglas kveld" for å vise politikere, kommunen og folket at Roglaøyene ikke er et egnet sted for oppdrettsanlegg. Arrangementene var åpent for alle, pluss at vi egenhendig inviterte Harstad Tidende, SV, V, KRF, SP, AP og MDG, til dagsarrangementet.

Det ble et meget vellykket arrangement og over 50 store og små møtte opp tilsammen, på dags- og kvelds arrangementet. En representant fra Harstad Arbeiderparti og en representant fra Miljøpartiet De Grønne Harstad møtte også opp på dagsarrangementet.
Den gamle skolen på Sinkarshagen og utedoen i Saltvika ble vasket og stelt for anledningen. Et stort trekkspilltelt ble satt opp og hele 3 benker på 6 x 2,5m ble bygd i Saltvika i forkant av arrangementet. Tre ulike turstier ble merket, hvor den ene var en natursti for barn. Hovedarrangementet var i Saltvika hvor det ble fjæralek, hestesko kasting og krokket- og kubbespill. Alle som møtte opp fikk gratis mat og snacks og fine premier. Det ble en fest uten like på kvelden, med tautrekkingskonkurranse og godt humør.

Vi er overveldet. Til tross for at dette arrangementet ble opprettet av privatpersoner og været ikke var på topp, så kom det altså så mange mennesker. Vi hadde ikke klart det uten hjelp.
De første vi spurte var Kim Sætran og Jonas Vikan. To unike karer som kjenner Rogla like godt som sin egen bukselomme. Begge har et kjært forhold til Rogla og Jonas Vikan har hytte på øya og sitter i Rogla Vel. Kim og Jonas har en upåklagelig arbeidsmoral og et enormt nettverk, så det ene førte til det andre.
Menneskene som har tilknytning til Rogla har vært så gjestfrie, omgjengelige og arbeidsvillige. De og så mange andre mennesker har lagt inn en stor innsats for å få til dette arrangementet.

Turfamilien 69° Nord vil med dette rekke en stor takk til:
  • Rogla Vel. 
  • Vikan entreprenør
  • Sætran service 
  • Tel Byggservice
  • Norkaker
  • Rema 1000 Seljestad
  • Montér
  • Mediegrafiker Morten Lidbom 
  • Hovslager Magnus Valberg
  • Harstad Turlag
  • Alle privat personer som bidro (ingen nevnt ingen glemt, vi vet godt hvem dere er alle sammen💖)
  • Harstad AP og MDG Harstad som sporty møtte opp.
  • Alle anonyme sponsorer.

P.S: Rogla Vel har planer om å fortsette med denne typen arrangement på årlig basis, men dog uten noen politisk agenda. Gled dere!



Forberedelser💪
 Fotograf: Jonas Vikan

  Fotograf: Jonas Vikan






Vi er i gang!




Takk til Karl Ole Oppedal som var historieforteller på skolen!
Fotograf: Frode Aspaker


Harstad AP og MDG Harstad👏

Vi fikk besøk av kajakkpadlere også😁

Minstekaren vår måtte ha en pause i all aktiviteten😆💤


Kommentarer