Aunfjellets mange topper! Vet du hvor utsiktbenken er, eller kan du veien til alle toppene?


For ca 2 uker skulle jeg, min mamma og eldstekaren ta oss en rask ettermiddagstur opp til Keipen (496moh) på Aunfjellet, hvor målet var å rekke lysshow-magien som da oppsto ca i 18-tiden, når sola går ned. Dårlig planlegging og elendig beregning av tid, førte til at det rakk vi aldeles ikke.
Det gikk altså bare så kjempefort fra mørket begynte å sige på i begynnelsen av turen til det ble bekkmørkt på toppen😆🙈

Men så har jo Keipen en upåklagelig utsikt uansett og vi fikk et stilig reinsdyrshow i stedet!
I tillegg viste min mamma oss stien til utsiktsbenken på Keipen Sør, og der var det bare helt nydelig!

For spesielt interesserte:
Harstadværingene deler gjerne opp Keipen i "Keipen Nord" som blir den nordlige ytterenden av Keipen i retning mot Elgen (534moh) (området kalles Stordalen på kartet) og Keipen Sør som blir lenger inn mot bukta i Kasfjord. Begge ytterpunktene av Keipen ligger på 496moh og er de 2 høyeste toppene på vestsiden av Aunfjellet. Midt i mellom K.Sør og K.Nord, står du 487moh og det er ofte det området som beskrives som selve Keipen på de fleste kart. De sørligste toppene på vestsiden av Aunfjellet heter Hestbakkheis (446 moh) og Blombakkheia (432moh).

På andre siden av bilveien vis a vis for Keipen får du Litjehornet (498moh) som da ligger på østsiden av Aunfjellet med utsikt mot Grytøya. Jeg lurer på om dette er Aunfjellets høyeste punkt. For på denne samme siden av Aunfjellet bare mye lenger ned, nesten helt nede ved Kasfjordvannet ligger Storhornet med sine 510 høydemeter over havet. Er dette et eget fjell eller en av Aunfjellets mange topper?

De 3 mest kjente toppene på Aunfjellet er i allefall Keipen (Nord/Sør), Litjehornet og Storhornet:

Kart hentet fra norgeskart.no

Nesten helt oppe, må bare nyte utsikten mot Grytøya😍




Utsiktsbenken - Keipen Sør.

Bestemor og barnebarn💖

Flaksen var at bestemor hadde med seg hodelykt, for på turen ned ble det så mørkt at vi så nesten ingenting. Det ble noen høylytte diskusjoner og alternative stivalg før vi var nede igjen😅

Kommentarer