Varm høstsuppe og skytetrening


I dag var vi på nydelige Forrahalvøya med sin flotte furuskog.
Dagens agenda var:

  • Lage høststuppe. Kjøttesuppe av salt lammekjøtt med pinnebørd til (oppskrift og fremgangsmåte lenger ned)
  • Skytetrening på blink
Det krevde mye oppakning, og da er det flaks at Little Life sin største bæremeis Voyager S5 har en bunnlomme med volum på nesten 30l. Bæremeisen har en maks load på 20kg, trur vi var litt over det i dag, og det er nok ikke optimalt for sekken, men det funka.
Denne gangen parkerte vi nede i Nordvika, og gikk ikke så langt, men trur ikke vi skal overlaste sekken flere ganger lell, mest for bæreren sin del😅

Har fått forespørsel fra privat personer på om det er mulig å få komme å prøve de 4 ulike meisene vi har fått sponset av Life Systems Norge. Det er fult mulig. Bare å kontakte oss på pm via bloggen vår eller facebook- og instagramsiden vår. Alle 3 mediene har samme navn: "Turfamilien 69° Nord".



Eldstekaren gjør det tenåringer flest gjør🙈 Vi tillater litt skjerm på turene våre😌

Varmende og velsmakende høstsuppe med saltkjøtt av lam og grønnsaker, med pinnebrød som tilbehør:

Forberedelser (hjemme):

  • Kokte saltkjøttet hjemme og skummet av.
  • Lot det koke i ca 2t til kjøttet løsnet lett fra beina.
  • Mens kjøttet kokte:
    • skrella jeg grønnsakene og tykkpølsene. Alt ble skjært i staver så det skulle være enklere for barna å kutte opp selv. 
    • Lagde deigen til pinnebrød (se oppskrift HER!)
  • Når kjøttet var ferdig kokt, silte jeg av krafta og hadde den på beholder. Kjøttet pelte jeg fra beinene og hadde også det oppi en beholder.
  • Alle ingrediensene til suppa ble lagt i egne beholdere.
  • Beste forberedelses tips: ring bestemor og hør om hun vil være med på tur, og la henne hjelpe til med f.eks. å skrelle å kutte potet og ta med😁
Ingrediensene vi brukte:
  • Saltkjøtt av lam
  • Gilde tykkpølser
  • Gulrot
  • Kålrot
  • Potet
  • Grønnsaksbuljong
Fremgangsmåte (ute i skogen):
  • Vi kutta grønnsakeene og pølsene først.
  • Helte kjøttkrafta likt om likt i 2 kasseroller, og like mye rent vann i hver for at det ikke skulle bli alt for salt.
  • Hadde så alle ingrediensene oppi, likt om likt i de 2 kasserollene.
  • For at barna skulle like det kan ikke vi med våre barn, ha masse kule urter, planter og grønnsaker oppi, for da blir det ikke spist, så vi kjørte på med grønnsaksbuljong som smaksforsterker. Veldig greit å gjøre det litt enkelt og da, når man skal lage mat ute i skogen med barn, så kan far og mor spare på den litt mer kompliserte matlagingen til en kjærestur en annen gang😏
  • Vi kokte den ene suppekjelen på primus og den andre på bål.
Til info, suppa på primusen ble ferdig først, meeeen den kasserollen var litt mindre og vi brukte lokk. Pluss at den kasserollen på bålet tippa da veden under brente bort. Det ble litt heftige diskusjoner om hvorvidt kjelen skulle stå på brennende ved, henge over bålet eller settes rett på glørne.
Den ble satt rett på glørne, så fylte vi på med vann og en ekstra buljong og flytta lokket over på den. Suppa på bålet ble ferdig sist, men kan vel ikke med sikker forskning si at det var primusen sin fordel at den ble ferdig først😝



Pinnebrødene stekte vi på bålet mens suppa kokte, både suppe og pinnebrød tar ca 15-20 min på å bli ferdig👌

Resultatet: supergodt👍 Alle likte det. Og hva passer vel bedre en denne varme retten på en litt regnfull høstdag i begynnelsen av oktober?


Litt kakao, med krem og sjokoladedryss til dessert var også en varmende og velsmakende glede for smaksløker og sjel😁😋

Etter mat ble det litt skyterening med rifle. Det var en lett kalibret 17 HMR rifle vi brukte, og vi skjøt kun på blink.

Her er bestemor i aksjon.

Eldstekaren sin første gang....

....og resultatet var imponerende. Det var forsåvidt bestemor sitt også, men fikk ikke tatt bilder av det.

Når mor skal prøve blir hun selvsagt omringet med engang😅 Det er vel ikke en ting en mor kan gjøre, om hun er hjemme i huset eller ei, uten at det henger et barn eller to i bein eller armer😅

Veldig fornøyd med mitt resultat også😁😏

Minstemann har observert nøye og når posten ble ledig la han seg godt til rette😅 PS: den er ikke ladd!

Vi hadde med hørselvern, og begge småtassene tok det litt på og av ettersom det passa dem. Vi var ikke så strenge med at de måtte ha de på da rifle har lyddemper og dermed ikke lager så høy lyd.

NB! For ordens skyld:
Mens vi ligger og finner stilling og sikt, er ikke rifla ladd. I det sekundet vi er klar til å skyte klareres området nøye og de minste barna flyttes vekk, før patroner settes inn.

Ellers var det kos og lek rundt campen.
Vi hadde med tarp, som vanlig på dager med regn. Om det er meldt mye eller lite spiller ingen rolle for oss. Så lenge vi er på turer et stykke fra bil og hjem og skal være ute noen timer, har vi med tarp.


Med breibent stilling tar denne kallen aka lillebror på 4år, seg en kaf...kakaopause😆😍


Vi har fått mange flotte høstnyheter fra Skogstad Kanebogen, men jeg vil skryte av boblejakkene de to minste har på seg i dette innlegget.
Disse jakkene er dunjakker med 80% dun av 100% resirkulert dun fra Re:Down. En god dunjakke under regntøyet til de minste på slike dager er varmt og godt.
Ytterstoffet på disse jakkene er så godt vind- og vannavvisende at vi ikke trengte å ha regnjakken over i dag.


Fant en orrefjær...

....som gjorde at 4-åringen måtte hviske om noe...😅 Han skal ofte hviske oss noe😆
En flott høsttur!!

Kommentarer