Tips og triks i disse koronatider


I helga var vi på skitur i Kilbotnmarka.
Parkeringsplassen var full, så det var mange folk i marka. Men folk er heldigvis spredd. 
Vi holder oss mye hjemme, og bruker naturen rundt huset. Men av og til tar vi oss en tur lenger ut. Vi forholder oss til Folkehelseinstituttet sine anbefalinger og forholdsregler. De sier at man kan gå en tur ute, men hold minst 1 og helst 2 meters avstand til andre. 
De har også denne fine plansjen på siden sin👇 Les mer fra FHI her: fhi.no/koronavirus-temaside

Vi sørget for å holde avstand til andre, og egentlig så møtte vi ikke så mange. Selv om man ser en full parkeringsplass betyr det ikke at folk flokker seg i store grupper i marka. Marka er stor og folk sprer seg. Trur også de aller fleste er ekstra oppmerksom på å spre seg litt ekstra i disse tider.

En av våre tips er f.eks. hvor du velger å ta pausen/ha campen din. Det kommer lenger ned i innlegget.


Lillebror i midten gikk mesteparten av veien selv. Men vi har alltid noen triks på lur, i tilfelle barna blir demotivert. Vi har en sekk fra Fjellpulken, som man bl.a. kan feste en pulk til. En annen genial ting med denne sekken er at den har et kraftig tau med festekrok og magebelte. Tauet er tynt og lett, men sterkt. Vi har også dradd barna på rattkjelker etter dette tauet. Magebeltet og tauet ligger i en liten lomme nederst på sekken. Magebeltet tas ut å festet rundt midjen på barnet, så fester man tauet på. I andre enden sitter tauet fast i sekken.
Med dette tauet må de fortsatt gå på skiene selv, men de får litt drahjelp. Og om barna plutselig ikke vil gå lenger i det hele tatt kan de sette seg på huk, og bli dratt på skiene.

Våre barn er veldig glad i være ute, men ikke bestandig like glad i gå så langt, uansett om det gjelder til fots eller på ski. Vi tilpasser ofte turene på deres premisser, og våres erfaringer er at det er ikke styrke og energi det står på, men motivasjon. Hvis de de blir lei av å gå, er det ofte fordi de egentlig kjeder seg litt, og da er det våres oppgave å få motivasjonen opp igjen. Eller bare ta lange, gode pauser, eller rett og slett ikke gå lengre. Lengden er ikke bestandig målet, men gleden av å være ute.

Tips: Når man er i marka i disse tider, kan det være lurt å finne seg en camp som andre ikke naturlig oppsøker. Vi gikk av stien på et tilfeldig sted, å traska oss litt innover i skogen.
Ser du folkemengder i den gapahuken eller på den rasteplassen du hadde tenkt å ta deg en pause, så finn en annen løsning😊


Lillebror i midten, har funnet seg en avslappende stilling mens far ordner bålet.


"Dette er min varmeposisjon" sa han😅😍

Minstemann ligger og sover i pulken, godt i ly for bålrøyken.


Det er viktig å støtte de lokale bedriftene i din kommune, disse dager. Turkjeksen vi hadde med oss, har vi kjøpt hos Harstads store bakerinne og co: Bakerinnen.

De smakte nydelig, især med en kopp kakao attåt.


Minstemann satt i pulken på tur opp, men fikk prøve seg på skiene på tur ned.

En forfriskende tur ute i marka!

Kommentarer