Påsketelting med barn - dag for dag


Tradisjon tro, bestod deler av påskeferien av en telttur. Denne gangen også på Storjorda, men ved Heimvannet. Heimvannet ligger nært bilveien, og gjør telting med masse barn mer praktisk. Noen ganger er det det praktiske som veier mest for hvor vi velger å telte. Selv om vi var nært bilveien, er Storjorda likevel langt vekk fra sivilisasjonen, som ofte er et av kriteriene våre når vi skal telte.

Min bedre halvdel, var dagen før å rigget opp teltene. Vi ankom campen på dagtid dagen etter, og startet med lek og mer rigging.




Vi hadde med oss nevøen vår også, og ungdommene var raskt ute med å lage diverse akebakker, med hopp og svinger.


Snøhula som eldstemann skulle sove i, ble omgjort til en lekehule, da han endret mening til å sove i teltet sammen med søskenbarnet sitt i stedet.
Vi hadde med oss et firemanns telt som de to ungdommene sov i, og et seksmanns telt, som mor, far og de to minste barn sov i.



Far har laget kjøkken/stue😍💪
Der satt han også opp en gapahuk med alt av mat og utstyr som ikke trenger å ligge i forteltene. Gapauhuken har en glidelåsluke, slik at innholdet er beskyttet for vær og dyr om natten.


Middagstid! Dag 1 bestod middagen av karbonade- og fiskekakeburgere😋


Ungene fikk seg leke/kosepauser inni teltet når de ønsket. 


Ut på isen å sette ut fiskebruk!


Barna følger nøye med, når far agner.




Jeg og minstemann lagde en "landsby", som favoritt dinosauren (som er med OVERALT), knuste🙈😅


Vi hadde stortsett fint vær alle dagene, men det kom noen elinger nå og da. Enkelte ganger trakk vi inn i teltene eller i "stua" vår, eller så sto vi han av. Det fikk barn og ungdom bestemme selv.
Her sto vi han av og utvidet lekehula med en til inngang.

Når ytterklærne får rifter/hull og blir søkkvåt på telttur, fordi f.eks. lillebror i midten tråkka i et gammelt isfiskehull: vi har alltid med et ekstra skift fra innerst til ytterst. Men når et sett blir vått, tørker vi det bestandig i tilfelle ekstraskiftet også blir vått. Og det skjedde masse gjennom hele oppholdet, så det ble mye bytting av klær. Snøen var veldig våt, og det er vanskelig å få tørket klærne skikkelig når man er på vintertelting. Så ekstra klesskift er et av våre viktigste tips på teltturer. Men hva om klærne får store rifter eller hull?

Små rifter kan bli til store rifter. Far i huset er så smart som tar vare på alle små lappene som følger med ytterklær når man kjøper de, og som deretter plukker ut alle de lappene med klebrig bakgrunn, i en egen samling.

Kveldsmat!
Vi hadde med ferdig oppskjært brød og assortert pålegg som er turvennlig.

Vi la minstemann først begge kveldene, da det kan bli relativt utfordrende å legge begge de minste i et lite telt samtidig🙈😅

Bestemor kom på kveldsbesøk, og hun oppdaget et stort hulrom under snøen. Fascinerende, men litt skummelt, hvis noen detter ned der. Det var på land rett ved vannkanten, så det ville ikke vært farlig å dette ned der, men sikkert nokså ubehagelig. Slike ting er det veldig greit å være obs på når man er ved vann på vinterstid.


Lillebror i midten, forteller kveldshistorier før også han tar kvelden.

Ungdomsteltet🙂

Kveldsroen har senket seg i campen.

Første natta, våknet de to minste noen ganger i løpet av natten, fordi de hadde vridd seg rundt i soveposene og ikke skjønte hvor de var. Mens andre natten sov de hele natten gjennom. Når man skal telte med småbarn, er det greit å være forberedt på at første natta kan bestå av litt oppvåkninger.

DAG 2:
Påskeaften og påskeegg jakt!

Etter frokost og godterispising, gikk vi en runde på isen å sjekket alle fiskebrukene våre.
I løpet av hele oppholdet, var denne lille fisken, alt vi fikk🙈😅


Så var det tid for lunsj, etterfulgt av en skitur.




Ingen påskeskitur, uten solo, kvikklunsk og appelsin😁

Vi tok en liten pitstop hos noen venner.


Minstemann sov i pulken hele skituren, men fikk på seg skiene sine og prøvde seg litt, under pitstoppen.


Hjemme i campen ble det pølsegrilling og vi fikk besøk av litt familie.
Eldstekaren fant ut en ny måte å grille pølse på. Smelte osteskiver rundt pølsene😋 Det ble en hit og han konstaterte at disse ostepølsene skulle bli fast vane.

Eldstmann og minstemann har herjelek💕


Dag 2 bestod middagen av grillet fenalår med tilbehør.
Jeg trudde jeg hadde kjøpt et lammelår, hvor planen var å gjennomsteke det hjemme og bare skjerpe samt varme hele låret bålet, til middagen ute.
Rett før vi dro fant jeg ut at jeg hadde kjøpt et fenalår. Så jeg hadde bare 1,5 døgn på meg å vanne ut låret.

Jeg måtte også koke det i 4-5timer hjemme først, så vi sagde låret i 2, før utvanningen og kokingen. Vi pakket den største delen inn i aluminiumfolie etter tilberedningen, og den minste delen tok vi med rått, for å kunne skjære av småbiter å grille på bålet som småsnacks.

Vi lot låret varme seg på bålet i ca. 30min.....

.... og serverte det med fløtepotet og grønnsaker.
Den minste delen av låret, fikk vi aldri tid å spise, så det ble med hjem igjen.

Middagen smakte helt nydelig😋😋
Jeg vil samtidig tipse om disse smarte beholderne for krydder, fra GoStak.

Så ble det etterhvert kveld igjen, og atter en gang, koselige fortellinger fra 5-åringen og litt lek, mens vi ventet på at minstemann skulle sovne.

DAG 3:
Tomatsuppe til frokost i teltet.
Til kveldsmat, frokost og mellommåltider, hadde vi med nudler, `rett-i-koppen-supper´, havregryn og brødmat.





OPPVASK👇


Lunsj😋


En siste runde på isen for å både sjekke samt pakke sammen fiskebrukene før hjemreise.

🐣💛🙏Takk for en flott påskefeiring🙏💛🐣


P.S: For de som følger bloggen, vet at jeg ved flere anledninger har skrevet om f.eks. pakkelister, praktisk utstyr og andre tips med småbarn på vintertelting. Et enkelt søk i bloggen vil gi deg enda mer info om telting med barn. Ellers er det bare å spørre oss, om du lurer på noe😊 

Kommentarer