Bærsesongen er godt i gang


To helger på rad har vi vært i samme område å plukka bær. Sammenlagt, med en kjærestetur mor og far hadde på en annen plass, har vi så langt plukka 12kg multebær og bare 2kg blåbær, på disse 3 turene over 9 dager. Det er mindre enn hva mange andre har plukket, men mye for oss.

I flere år har vi ankommet multemyra på feil tidspunkt. Enten er vi for tidlig ute eller så er alt plukket. Vi har bare fått plukket oss en halv kg om vi har vært heldig. 

Noen er bare heldige når de skal ut å plukke multebær, noen har sine faste plasser og vet akkurat hvor og når de skal plukke, mens andre lener seg på bekjentskap.

Endelig fant vi oss noen flotte plasser hvor det bugnet med multebær. Det krever etterforsking og noen år med nedturer, hvis du er en av de som ikke allerede har dine faste plasser eller bekjentskap.

Tips til dere som ønsker å finne multeplasser som ikke nødvendigvis alle andre vet om, og hvor det er så masse bær at du ikke trenger å stressplukke før noen andre kommer å tar alt: bruk et kart og se etter plasser med masse myrer, og let etter steder som ikke er så populære og lett fremkommelig.

Og hvis du skal ha med deg barna, så sett av mye tid og ha med nok mat, drikke og klær. Vi gikk i over 6km på begge de turene som vi hadde ungene med på. Vi hadde med bæremeis til minstemann, så han kunne veksle på å gå og bli bært, etter eget behov.

På den ene turene dro vi sammen med venner og på den andre turen tok vi mødrene våre med.


De første bildene er fra forrige helg, med barnas bestemødre.








Sovetid for minstemann og hviletid for "lillebror i midten", måtte til i løpet av vandringen og plukkingen😊



Minstemann skulle selvfølgelig stoppe opp å se på hver eneste sopp. Og når han satt i meisen, måtte han bemerke hver eneste sopp han så, og ga seg ikke før alle hadde bekreftet at de hadde sett samme sopp som han😅




Små og store matpauser, klatring i trær, utforsking og fisking var motiverende avbrekk fra vandringen og plukkingen for alle.






Bilder fra samme området, for to helger siden👇

Selv om vi var på samme område to helger på rad, rakk vi ikke over alle myrene. Det var ikke intensjonen heller. Her er det så stort at det er nok bær til mange.


Må spise litt blåbær innimellom slagene også👌


Spikketid!


Fisketid!

Jeg fikk ingen fisk denne gangen...


....ingen andre en far og minstemann hadde fiskelykken med seg denne gangen. Men vi fikk god hjelp av 5-åringens gode venn som også er veldig glad i å fiske....



Minstemann ble meget fornøyd, og bar på de to fiskene vi fikk helt til vi kom inn døra hjemme.
 

Ungene våre storkosa seg på begge turene og vi er imponert over hvor langt de klarer å gå. Litt motivering må selvfølgelig til i blant... og krangling om hvem som skulle klatre i treet først, ha den pinnen eller fange den flua, for å nevne noen av problemene som kan oppstå, kommer man aldri foruten😅 Det er bare livet det😆
Vi merker at utholdenheten og mestringsfølelsen deres, når det gjelder friluftsliv, vokser med årene, og det er spennende å følge med på hva de klarer. Det legger grunnlaget for fremtidig turplanlegging.

Kommentarer