Idyllisk fjellvann



Hvor idyllisk er det ikke å gå en liten fjelltur å komme til denne flotte plassen?
Gakorivannet i Alta ligger flott til i et stort friluftsområdet. Det er 1 knapp kilometer å gå fra p.plassen i et flott terreng som er enkelt å gå i, også for de minste.
Man kan følge stien, eller gå snarveien gjennom skog og mark sammen med lokalkjente og samtidig nyte det nydelige terrenget😁




Den følelsen når du kommer over bakketoppen, og ser dette....


Gakorivannet har tilrettelagt med utedo, badebrygge, flytebrygge, stativ med slengtau, sandstrand, stupebrett, benker og grillsteder. 

Jeg må si jeg har en flott stupestil😂

Vi har kjøpt flytevester (sånne som er ment for vannlek) til guttene.
Vår erfaring er at de føler seg tryggere og slipper seg mer løs i vannet med slike vester. De er ikke like avhengig av at vi må ta de i mot når de hopper ut i vannet, eller at vi må holde de hele tiden hvis vi er på steder hvor vannet er så dypt at de ikke kan stå selv. Med denne vesten på, kunne "lillebror i midten" bl.a. hoppe fra stupebrettet gjentatte ganger og svømme selv til flytebrygga, med en voksen ved siden av. Det gir mye glede og mestringsfølelse og vi merker at gutten lærer mer og kjappere.


Men selv om vesten er på, er det godt med en storebror som duller litt ekstra😍






Det var mye som skulle utforskes på tur til og fra vannet, som f.eks. myrull, innsekter, steiner og ulike bær
😊


Vi hadde planer om å få kjørt elvebåt i Altaelva og dra på fjellturer både til fots og med sykkel (Alta er kjent for å ha mange gode og spennende sykkelveier på fjellet), men med flere dager på rad med varmegrader fra 22-26 ble det mange dager med vannlek i stedet.

Et annet flott sted i Alta som er verdt et besøk er Lathari stranda, med stor lekeplass, grillsteder og benker. Her kan man kjøre helt opp til stranden. Man kan også stå der med bobil, eller ligge i telt e.l. En veldig populær plass for de lokale og turister.




Har aldri sett ei strand som er så langgrunn ved fjære. Minstemann brukte mye av tiden på å samle muslinger, tanglopper, kreps og alt annet som rører på seg i fjæra😆




Vi har hatt mange fine dagen i Alta💖
🙌 N O R G E S    F E R I E 🙌

Kommentarer