Høsten er i gang!


Høsten byr ofte på mange regnværsdager og det blir kaldere og mørkere ute.
Vi legger sjeldent opp til lengre/krevende turer med barn, når det melder store og langvarige nedbørsmengder. 
Den siste tiden, nå som det har regnet så masse her i Harstad, har vi heller tatt oss noen turer i fjæra. Fjæra er som regel alltid like spennende uansett vær. Og den fjæra vi har vært i, i det siste, ligger rett nedenfor huset, så da er retrett mulighetene særs tilgjengelig.
Små turer er også store turer, alt etter hva man gjør ut av det.

Den ene gangen tok vi med oss fiskestang og oppsøkte bergene. Vi fikk ingen fisk, men fant masse kråkeboller. Denne dagen regnet det så ekstremt mye, at det ikke tok lang tid før vi vendte snuten hjem igjen. Minstemann var ikke helt fornøyd, for han ville ikke dra hjem uten fisk, mens storebror syns det var helt greit😅😏




Den andre gangen var det bare mor og minstemann som tok turen ned i fjæra, mens pappaen og storebroren satt i garasjen å bygde en leke lastebil.









Her er noen bilder fra en tur pappaen hadde alene med de to minste. Da var det full fjæra og masse spennende å finne.

Denne lille fisken har mange navn, bl.a. marulk eller fessompa, som er de vanligste navnene her oppe.


Ellers ble det funnet bl.a. krabber og snegler.




Små turer ute, selv om regnet pøser ned, er godt for kropp og sjel. Man kan tappe et varmt bad når man kommer hjem eller lage varme boller og kakao. Kanskje fyre i peisen, og snakke om været, årtidene og temperaturene, og alt det spennende ved det. Det er gode minner for barna.

Og når regnet ikke bøtter ned, kommer den fine tiden med bålkos i skumringen!

🍂🍁Høsten er fin🍁🍂

Kommentarer