Et døgn i eventyrlige omgivelser

Vinterferien er i gang og vi starta den med bl.a. med et døgn på den eventyrlige Maistua, som ble pusset opp av Eventyrlig oppussing i 2018.

Far i huset har ikke vinterferie, så vi tok med bestemora.

Hytta ligger på 316 m.o.h. i et bratt terreng, så det var tungt for de 2 minste og gå opp. Var tungt for 13-åringen og oss voksne også, som bar opp alt utstyret. Ekstra tungt også pga av snødekte og glatte stier, og tunge og tykke klær og sko. Det var vi belaget på, så vi tok oss god tid.

Vi fordelte oppakningen i 2 store sekker, også hadde vi med en bæremeis tilfelle minstemann ikke klarte å gå hele veien. 13-åringen bar den nest tyngste sekken på ca 20kg hele veien, mens jeg og bestemora bytta på å bære meisen og den tyngste sekken på ca 25kg. De to minste bar sine egne små tursekker med leker i. Å få pakke sekken med hva man vil er en god motivasjon og trening for å være med å bære oppakning etter hvert. De er som oftest så lette at vi voksne enkelt kan bære de hånden om barna trenger litt avlastning.

Jeg og minstemann dannet baktropp, mens de tre andre lå et godt stykke foran oss hele veien.


Omtrent halvveis💪

Lettvint tilgang til drikke underveis, fra mammas CamelBak. 


Minstemann klarte å gå nesten hele veien selv. De siste 10 høydemetrene måtte han bæres i meisen, før han kjapt måtte ut av den igjen da naturen meldte sine behov og vi var nødt til ta en pause rett før hytta😅

Bestemora kom i møte med oss og gleden var stor når vi endelig var framme🙌

Hyttekos😍


Minstemann fikk tak i kameraet og tok 3 flotte bilder👇😆💕



Bestemora ble bare automatisk kjøkkensjefen (😁😏) og lagde gryterett med tilbehør til middag....

.....og pannekaker og boller med tilbehør til dessert😋

Dagen etterpå ble det grilling og lek rundt hytta.













Det flotte oppholdet vårt ble avsluttet med en aketur hele veien ned igjen😁

Igjen havnet minstemann og jeg i baktroppen. Ikke lett å holde følge med de store storebrødrene. Men han koser seg bestandig med skravling, undring og påfunn, så det gjør aldri noe for han å henge bak. Og som han selv sa denne gangen: "det tar den tiden det tar"😍😅

Jeg fikk bare tatt bilder av begynnelsen og slutten av aketuren ned, fordi i midten aka vi jo. Men det ble filmet, og videoen kan du se på instagram- og facebooksiden vår.



 🙏Takk for oppholdet Harstad Turlag v/DNT🙏

Kommentarer