Vinteraktiviteter

Når Nord-Norge byr på sol fra skyfri himmel flere dager på rad, klarer vi ikke å la være å utnytte oss av de. Og det er nok av friluftsområder å boltre seg i på Norges største øy.

Den ene dagen tok vi oss en skitur i Sørlia.





Vi gikk et lite stykke inn, og fant oss en camp plass hvor vi bl.a. lagde snøhule, klatra i trær og aka.









Den andre dagen tok mor, minstemann og valpen seg en tur i Folkeparken. Folkeparken i Harstad har mange ulike løyper med variert vanskelighetsgrad.





Den ene ettermiddagen inviterte ´lillebror i midten´ hele klassen til grillfest hos oss.




Pappaen har tatt småtrollene på hver sine turer i alpinbakken....


....og mammaen har tatt barn og hund på fine turer i fjæra.



Noen tanker angående barn og solkrem og kuldekrem:

Når det er vinter og kaldt ute sverger vi til denne solkremen (se bilde under👇). Piz Buin Mountain er en solkrem med egenskapene til en kuldekrem (nb: dette er ikke en anbefaling av akkurat denne solkremen). Men den er ikke å få kjøpt hos noen norske apotekkjeder her i byen lenger.  Jeg har lett flere plasser enn ulike apotek, men ender opp og måtte bestille på nett. Sikkert en grunn til at den ikke er så lett å få tak i lenger.

Men jeg syns det er merkelig at apotek i Norge, i sær Nord-Norge, bare tar inn vannbaserte solkremer som er lagd for varmere strøk. Man kan fint smøre slike vannbaserte solkremer i ansiktet lenge før man drar ut i kulden, men man bør jo ikke smøre vannbaserte solkremer rett på huden mens man er ute.

Vi bruker ikke noen typer kremer i barnas ansikt på morgenen uansett. Den beste beskyttelsen for ansiktet er det naturlige fettlaget barna står opp med. I utgangspunktet bruker vi kun ulike kremer til tør og irritert hud og det smøres på når vi er ferdig å være ute, som regel på kveldene. Vi bruker aldri å smøre kremer på normal hud. Hvorfor skal man bruke kremer eller kuldekrem til en helt normal hud? Kuldekrem bruker vi bare om morgenen med en gang barna er stått opp, kun hvis de er så tørre i huden at vi likevel må smøre en krem, og vet at de skal være ute i barnehagen/på skolen.

Men solkrem MÅ man jo smøre når været tilsier det, og da skjønner jeg ikke hvorfor solkrem med egenskapene til en kuldekrem er så vanskelig å få tak i.... Noen som vet om noen godkjente merker som produserer og selger sol/kuldekrem for nordiske forhold?


 

Kommentarer