Isfiske og hjemmelagde sjokoladeboller


I helga var vi på Møkkelandsvannet, for litt utekos i sola. Vi fiska, lekte, utforska og lagde god mat.
Vi var tre familier til sammen og hadde mange bruk ute på isen. Vi fikk altså så masse små røyer, og noen litt større ørreter. Største fisken var en ørret på 1,2kg.


Vi var første familie ut på isen. Isen er alltid et nydelig syn, når det ligger urørt nysnø på formiddagen, før noen andre har vært der.











Denne gangen lagde jeg firkantete sjokoladeboller av ferdig pizzadeig på rull, inspirert av Eventyrgutten.


Ferdig pizzadeig på rull er noe av det mest geniale å ha med seg på tur. Vi har laget så mye godt ut av denne deigen, og har mange ulike oppskrifter i bloggen vår. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Denne gangen lagde vi firkantete sjokoladeboller med melkesjokolade med havsalt.


Legg sjokoladebiter på halve deigen og brett over. Snitt opp i ønsket antall biter og pakk dem sammen langs kantene.




Så er det bare å steike dem i en panne med smør. Husk å vend ofte.


Server! Jeg servert de med et lite lag salt karamell saus.


En av de andre familiene lagde softis. Kald softis sammen med varme sjokoladeboller er en nydelig kombo. Vi har laget softis ute mange ganger. Her er vår fremgangsmåte og oppskrift.



Etter å ha dratt opp en hel masse småfisk (vi fikk i det minste kultivert vannet litt) og ha vært ute i flere timer, begynte vi alle å gjøre oss klar til dra. Men da... helt på tampen, dro pinadø ungdommen fra en av de andre familiene opp en ørret på 1,2kg.


Det var altså bare en helt herlig og sjokkerende avslutning på dagen.
Fisken var hvit i kjøttet og full av mark, så ingen matfisk. Men både gøy og bra å få det opp!


Kommentarer