Påsken del 1: hytte, isfiske, ski, alpint og havfiske


Så langt i påskeferien har vi gjort litt forskjellig. Bl.a. overnattet tre netter på Løbergshytta (se rødt kryss på kartet under) i Gullesfjorden.

Løbergshytta eies av Harstad og omland sportsfiskere og kan leies av medlemmer av foreningen. Den ligger fint til rette i Løbergsbukta, nært fiskevann, høye fjell, havet og vakker natur. Hytta har ikke innlagt strøm eller vann, så her må vi hente vann i elva og fyre med ved for varme. Det primitive hyttelivet er en fin kontrast til den ellers trivielle hverdagen.

Første dagen bestod bl.a. av snømåkking av ulike slag. Mannen måkka snø av taket og jeg lagde påskehare og påskeegg av snø og snømaling. Ungene bytta på "hjelpe til" ved å rase rundt oss. Det ble hopping fra taket og snømaling på store deler av uteområdet😅




Påskekos utenfor hytta....

....påskekos inni hytta!



Lillebror i midten er den mest kreative i familien. Han har alltid et prosjekt pågang. Han brukte mange timer på snekring i løpet av dette oppholdet.


Vi satt ut fiskebruk på isen (Løbergsvannet, se kart lenger opp i innlegget) første dagen, og gikk opp til vannet hver dag.


Der satt vi opp en camp, for å ha en plass å søke ly for været. I tillegg til å fiske ble det også treklatring, spikking og bygging av snøhule.








Tilsammen fikk vi 11 små og store røyer og én større ørret.





Dagen etter hytteoppholdet, dro vi på en dagstur til Bjørkliden Fjellby i Sverige.









Og i dag har 3 generasjoner (farfar, far og minstemann) og hunden hatt seg en tur på havet.





 

Kommentarer