Ambassadør for Skogstad! Fins ikke dårlig vær, bare dårlig klær


For ca 1mnd siden ble vi aktive ambassadører for  Skogstad Kanebogen og på fredag var vi å hentet ut en stor kolleksjon med klær til hele familien, som vi skal prøve ut for Skogstad.

Jeg syns det er så ubeskrivelig artig og koselig at Skogstad liker bloggen våres og vil bruke oss som ambassadører. Det betyr utrulig mye for oss. Også er vi evig takknemlig og ydmyk for at vi får prøve ut så mye klær for Skogstad. Dette blir et spennende prosjekt og vi trur det blir bare fint å jobbe sammen med dem.

Vi er jo en familie som drar på tur i all slags vær i alle årstider. Vi drar på både korte og enkle turer og lange og krevende turer. Vi har opparbeida oss masse erfaringer og kunnskap om turklær, så jeg føler vi er verdige ambassadører for Skogstad.
Til korte og enkle turer trenger man ikke all verden av turklær. Jeg er jo opptatt av man ikke trenger å blakke seg for å leve et rikt friluftsliv. Man trenger ikke det nyeste og dyreste. MEN.... der er alltid et men....😉.....
Når vi skal på lange og krevende turer (heldagsturer, overnattingsturer, korte turer men som er krevende, turer i utfordrende vær), så krever vi god kvalitet på klærne. Når man er så mye på tur som oss, så er det rimeligere å bruke penger på skikkelig kvalitetsklær, istedet for å kjøpe billig klær med dårlig kvalitet til stadighet. Gode klær har masse å si for kvaliteten på turen. Det kan ha mer å si enn du trur. Hvis man fryser eller blir våt tur, lagres det kanskje dårlige minner og assosiasjoner for friluftslivet, noe som er uheldig i sær for barn. 
Turklær er med andre ord, et viktig tema i friluftslivets verden. Så det skal bli oss en fornøyelse å prøve ut klær for Skogstad. Klærne vi har prøvd til nå er vi ihvertfall kjempefornøyd med.
Bl.a. denne skallbuksen til junior, som jeg har skrevet om i et tidligere innlegg. Den har virkelig innfridd til forventningene. 
Ellers har vi også et 1 år gammel Skogstad sett til toddler som vi er veldig fornøyd med. Den er mye brukt på vår, sommer og høst. Den er tynn og stretchy i stoffet, noe som gjør at den er enkel å bevege seg i. Bevegelsesfrihet er en viktig egenskap for de minste som er i en betydningsfull utviklingsfase av sine grovmotoriske ferdigheter. Selvom dette settet er tynt i stoffet er den utrulig slitesterk. Den er også lett vann- og vind avvisende, og sand, gress etc preller av i lek. Så selv på varme sommerdager kan denne buksen brukes, i stedet for at barnet skal sitte med tynne bomulls/lin bukser rett på bakken, som suger til seg fukt og skit.
På korte og varme turer er det ikke så farlig uansett om barna blir våte, og det gjør aldeles ikke noe at de blir skitne, så da har ikke klær så mye å si😉 Jo mer skitne de er, jo større tegn er det på at de har fått utfoldet seg masse. Men på lengre turer, selv på varme sommerdager, kan man ofre litt flere tanker til bekledning.
Dette Skogstad settet kan jeg iallefall skrive under på at tåler mye skit og lek. Det holder barnet varmt og tørt på litt gufsete dager, og kjølig og tørt på varme dager. Det er en slags netting på innsiden av buksen som transporterer bort svette og fukt fra innsiden.
Et flott klessett til allsidig bruk!




Fjæra nedenfor huset vårt bruker vi i all slags vær. Like gøy for barna å være der når det er sol og vindstille, som når det er regn, vind og store bølger.



Artig med sjøsprøyt i ansiktet!



Kommentarer