Med spedbarn og toddler på fisketur


Det er nok mange meninger om hvor tidlig man kan ta barn med på tur, og jeg vet om mange tilfeller hvor foreldrene har ventet til barna er 3-4 år før de har tatt de med på turer. Jeg hører folk si til oss: "dere er så flink å dra på tur", "dere lever det friluftslivet vi ønsker, men vi har jo så små barn" og "vi har så lyst å komme oss mer ut, men barna vil ikke".

Jeg trur at veldig mange legger for mye i det å dra på tur. Friluftslivet har blitt en trend, og mange trur de må ha en hel masse utstyr, de nyeste kleskolleksjonene og at destinasjonene må være spektakulære og overgå den forrige turen. 
Viktigst av alt, så bør friluftslivet ditt være en genuin interesse og ikke bare noe du gjør fordi det er en trend, eller fordi du skal være "flink" eller fordi noen forteller deg at det er så sunt og bra for deg.

Vil du ha et innholdsrikt og kvalitativt friluftsliv med småbarn, så senk ambisjonsnivået og gjør ting enkelt. I går tok vi noen brødskiver, litt å drikke og ei fiskestang med oss på svabergene nedfor Jektholtet. 

Nå er vi ganske heldige med at vi har svaberg og fjæra rett utenfor døren vår. Der vi bodde før, hadde vi også fjæra, pluss bergtopper og litt skog utenfor døren. Noen bor kanskje nært tettskog eller fjell, mens andre må gå et stykke eller kjøre litt for å komme seg ut i naturen. 
Poenget er at man trenger ikke å gjøre så mye ut av det, fordi de små setter mest pris på kvaliteten i samværet, framfor noe annet. 

Det fins ikke noe fasitsvar på hvor tidlig du kan ta dine små med på tur. Det handler mer om hvordan du tilrettelegger rundt turen og hva du gjør ut av det.
Min mening om akkurat spedbarn på tur, er at det kan være greit å holde seg relativt nær sivilisasjonen, og at man har tenkt noen tanker rundt mulige scenarioer som amming, bleieskift og en eventuell hurtig retrett.

Våres lille 12 dager gamle Vinjar sov hele turen han💙 For han var det bare som en liten trilletur i nabolaget, noe det egentlig var, bare med en liten pitstopp med fiskestanga på svabergene😉

Vinjar betyr: venn av jorden💗 









OSS TO 💗


Kommentarer