Utfordrende vintervær. Hva skal man gjøre?


Vinteren til nå har vært veldig varierende. Når det endelig kommer snø og man planlegger aktiviteter etter det, kommer regnet og all snøen blir borte. Plutselig er det bart og glatt overalt. Okey så prøver vi å planlegge aktiviteter etter det da, men så kommer snøen igjen og det er full vinter.
Hver morgen er en ny dag og 4-åringen blir jo helt forvirra. Den ene dagen utbryter han: "Oj snø" og den andre dagen hører vi han sir "nå er det sommer igjen"😅 Så alt utstyret ligger klart, ski, akebrett, skøyter, brodder osv.
Pga så ustabilt vær er det så vanskelig å vite hvordan forholdene på vann, fjell og i skog og mark egentlig er, selvom det er nysnø rundt huset eller isholka så langt øyet kan se. Vi kan ikke trekke konklusjoner basert på måneden vi er i, ei eller sammenligne med forholdene rundt oss hjemme. Man må spørre, grave, undersøke, synse og leite for å planlegge lengre og mer krevende turer. Dermed har det blitt korte og enkle turer på oss i det siste og jeg kjenner at det kiler i alle friluftsnerver etter å komme seg på en skikkelig tur nå.

Denne helgen var vi på en enkel tur i akebakken i Kilbotnmarka, med ski, akebrett, bålmat og kakao i sekken. Regnværet brydde ingen og tarpen var med, for å få litt pause fra regnværet ved behov.

Akebakken i Kilbotnmarka har flott og ulendt terreng for de små å boltre seg i. Trær og busker, og til og med et klatretau mellom noen av trærne er der også. Der er flere bålgroper og en liten grillbu. Men grillbua er låst og lånes bare ut etter avtale.


"Jeg må ta meg en liten blund" sa han, og la seg inntil noen trær.... i regnværet.... ikke under tarpen, hvor han ville fått ly for regnet😅
En tarp i sekken, er veldig fint å ha med på turer som byr på nedbør og/eller vind. Skal man være ute i slikt vær i flere timer kan det være godt med en pause fra været av og til, for både store og små. En tarp gjør turer med utfordrene vær mer behagelig og vi har erfart at alle vil gjerne være ute lengre, enn man kanskje ville gjort uten en tarp . Både barn og voksne kan kjenne fortere på at de vil hjem igjen, når man blir utsatt for utfordrende vær over lengre tid.
Denne gangen ville ikke 4-åringen hjem i det hele tatt, når vi skulle dra, men han nevnte høneblunden sin flere ganger. Han etterspør teltturer støtt og stadig, også denne dagen... sååå høneblund og tarp var vel det nærmeste han klarte å komme da😆



Ostesmørbrod og pølser på menyen i dag.

Brødrene koser seg med kakao og mat under tarpen.



Håper vinterværet stabiliserer seg snart. Om ikke lenge kommer solen tilbake også og vi har mange tur- planer og aktiviteter vi ønsker for familien.
Mange helger forsvinner også til bursdagsfeiringer, øvrige selskapeligheter, håndball kamper/turneringer osv, som jeg ikke vil bytte bort mot noe. Man kan ikke få i både pose og sekk, men jeg håper på et stabilt vintervær og et rikt friluftsliv denne vinteren og at det ikke er så alt for lenge til vi får kommet oss på en kvalitetsrik langtur sammen💖

Alle klærne de 2 gutta våre har på seg på bildene i innlegget er sponset av Skogstad Kanebogen🙏

Kommentarer