Skitur med god og enkel turmat


For 2 helger siden var vi på en skitur i folkeparken. Folkeparken i Harstad syns vi er den beste skiløypa for de minste. Det er så mange ulike løyper å velge mellom, og man kan enkelt finne den løypa som passer best for sine barn. Pluss at man trenger ikke gå lange økter før man kommer til en fin rasteplass. 4-åringen vår er ikke så glad i oppoverbakker og/eller lange økter enda😆 Dessuten fant vi ut, når vi kom fram, at vi hadde glemt skiskoene hans, så han endte opp med å haike med lillebrors pulk. Så da kunne vi ikke gå lenger enn inn til Grunnvannet.

Grunnvannet er en fin plass, med lekeapparater, benker og bålgroper.

Vi lagde sjokoladekake på bål (se oppskrift og fremgangsmåte HER). Vi brukte samme oppskrift som sist, bare byttet ut kanel og sukker toppingen og eplebåtene med kakaopulver.


Vi hadde med oss ostesmørbrød som turmat denne gangen, disse la vi på glørne rundt kaken. Kaken trenger ca 1-1,5 time, mens ostesmørbrødene trenger ca 20min. Når man skal lage mat som skal varmes opp på en jevn temperatur, er det viktig å vente til flammene har lagt seg og det har kommet en god grunnvarme i glørne.

Vi hadde med oss en flaske med sjokoladesaus for is, som vi dekorerte kaken med.
Konklusjonen ble at sjokoladekaken hadde smakt bedre om vi hadde hatt ordentlig kakeglasur til og at eplekaken vi lagde sist generelt sett smakte bedre.


Ostesmørbrød er en hit blant de 3 største i familien vår😋


De to minste gutta er veldig glad i havregrøt. En liten mattermos med grøt på syns vi er veldig praktisk turmat med på tur.






Store og små kosa seg på skitur😊

Kommentarer