Harstad kommune! Våkn opp, se og lytt!


Les oppdaterte nyheter om de planlagte oppdrettsanleggene rundt Rogla øyene nederst i innlegget.

Da har vi hatt våres sommer her i Nord, og det var noen fantastiske dager😉
Hva er ditt beste "Du vet du bor i Nord-Norge når sommeren....." sitat?

Spøk til side... vi får nok mer sommervær en gang til før august😊
I dag, 1.mai, snødde det forresten. 4-åringen sto bare i vinduet og så på de hvite, dalende krystallene mens han snakka litt ut i lufta; "oj, det snør", "jeg er egentlig ferdig med snø nå, det har begynt og bli litt kjedelig" og "det er jo kjempelenge til det blir vinter igjen". Stakkars, små, forvirra Nord-Norske barn😆

Jaja. Iallefall.... forrige uke var det altså 15 pluss grader på det meste her i Harstad. Vi hadde en nydelig uke med solrike dager. Vi var ute hver eneste dag. Grilla, sykla, gjorde hagearbeid og kosa oss. Vi avslutta uka med en dagstur med båt ut til Store Rogla. Vi skulle egentlig til Naturlekeparken på Rolløya, men 4-åringen ønska seg til Rogla, så da ble det Rogla.

Rogla er en nyderlig naturperle med mange fine turløyper og mange vakre steder som er verdt å besøke. Selv er vi som oftest i Saltvika som er ca 1.5km i gangavstand fra båthavna som ligger på vestsiden av Rogla.


Alle klærne i dette innlegget er sponset av Skogstad Sport.


Saltvika💖


I saltvika er det gapahuk, benker og bålpanne. Det er sandstrand, skog og en stor og åpen gresslette. Saltvika er en populær lunsjplass for padlere. Og det er perfekt for telting. Vi ser mange folk i ulike aldere som utnytter seg av dette vakre rekreasjonsområdet. Nesten hver eneste krik og krok på både lille- og store Rogla er ofte besøkt. 










Rogla øyene har så mye vakker natur å by på. Vi møter stadig på hytteiere på øya som forteller om framtidsplaner om et mer tilrettelagt friluftsliv, som bl.a. merkede turstier og flere benker. De hytteeierne vi har snakket med, anser øya som et rekreasjonsområdet for folket.

Det er ingen tvil om at Rogla øyene er et verdifullt friluftsområdet. Den tvilen er vi ikke alene om å ha og vi er mange som ser den samme verdien i disse øyene. Men hvem er de som ikke klarer å se det? Hvem er det som er så blind, at de ikke klarer å se det lille Roglaområdet i den store Vågsfjorden som en hyppig besøkt naturperle? Hvem er det som er så blind at de har godkjent og anbefalt Roglaområdet som en helt grei plass å sette opp store oppdrettsanlegg? Hvem er de og hva er de blinde på? Det er mange utvalg som er involvert i en slik sak, men det er kommunen vår som til syvende og sist har den gjeldene makten.
For noen år siden ble det søkt om oppdrettsanlegg rundt Rogla øyene, men det ble stoppet pga verdien og synet på dette området som et betydningsfullt friluftsområdet. Hva skjedde med dette synet? Hvem endret dette synet? Hva har forandret seg siden den gang?
Etter et møte 24.april 2019 ble oppdrettsanlegg rundt Rogla videre anbefalt, og mye har skjedd siden da. Facebookgruppa: "Motstandsgruppen av oppdrettsanlegg rundt naturperlen Lille- og Store Rogla" som er opprettet av far i huset, har vokst. Private og offentlige personer og foreninger har uttalt seg på nett og i lokalavisa. Nå er vi mange som viser vår motstand. Vil vi bli hørt?

Her er et utvalg av ulike artikler og innlegg:



Vi oppfordrer alle til å holde seg oppdatert rundt denne saken og melde seg inn i facebookgruppen Motstandsgruppen av oppdrettsanlegg rundt naturperlen Lille- og Store Rogla.
Alt av planer skal være åpent for folket på kommunen, og både høringsrunder og folkemøter vil bli arrangert, så følg med og vis din støtte.

Noe av det nærmeste som skal skje i saken er bl.a:

✔2.mai: høringen til arbeidsutvalget som har vurdert den nye kystsoneplanen for Sør-Troms, blir lagt ut og utkast fra møtet kan hentes på kommunen. Da vil det være seks ukers offentlig høringsrunde til folket. 
✔20.mai: Folkemøte på Kommunehuset.
✔13.juni: saken skal opp i kommunen for en endelig avgjørelse.


Avslutningsvis vil jeg ytre min undring over oppdrettsernæringen sin stillhet i denne saken til nå. Jeg har aldri sett og hørt en så lojal gruppe med mennesker enn de som jobber i oppdrettsernæringen. Aldri et negativt ord å høre fra dem i noen som helst saker om hvor oppdrettsanleggene skal ligge eller hva det kan føre til av skader på naturen. Alt er bare positivt og alt godtas. Men er det egentlig lojalitet? Eller er det frykt for og si sin mening? Naivitet? Litt for mye integritet eller eller bare veldig indoktrinert? Ikke vet jeg. Det må jo være lov å jobbe for/støtte oppdrettsernæringen men også være uenig eller kritisk i enkelte avgjørelser? Hvor er deres stemmer nå? Dere kan da ikke alle være enig i denne saken?




Kommentarer