Storjorda har turer for alle. Fabelaktig plass.

Det har altså vært så knallfint høstvær i hele uka. Og i følge værmeldinga skulle det vare ut hele uken...hele helgen. Så vi planla telttur til Vebbestadvannet med topptur til Middagstind. Herlighet jeg gledet meg som en unge. Men så ser vi at værmld endrer seg, det er meldt regn på søndagen. Jaja, det går bra, tenkte vi, for søndagen er jo bare nedpakking og hjemtur uansett.
Lørdagsmorgen kommer, og det er overskyet. Men det gjør jo ingenting tenker jeg. Vi er så definitivt ikke de menneskene som bare beveger oss ut av huset når det er opphold, vindstille og flere plussgrader. Litt utfordrende vær skremmer ikke oss;) Jeg følger med på værmld og ser at været har endra seg. Det er meldt masse regn i et strekk fra lørdag kl.12 på formiddagen til søndagskveld.
Turvant som vi er, har vi mange erfaringer med telttur i regnvær. Når det regner i et strekk hele tiden, blir det lite pusterom. Lite pusterom fra regnet, annet enn i et lite telt man ikke kan stå oppreist i. Et telt som er ment til å sove i.
Med telt har man heller ikke de store tørkemulighetene for våte klær. Rundt Vebbestadvannnet er det ikke trær, til å henge opp tarp (gapahuk). Men selv med tarp, blir klestørkemuligheten minimal og ikke tilstrekkelig. Alt man har med seg av sekker, klær og utstyr, må stappes inn i det lille teltet, for at det ikke skal bli vått.
Det er ikke noe særlig å gå på fjelltur heller, i regn og lavt skydekke. Spesielt ikke når fjelltoppen er ny for oss, og utsikt og opplevelsen var målet. Hadde målet bare vært trening e.l. så gjør ikke regn noe. 
Med regnvær kan det også bli sleipt og farlig i fjellet. Middagstind er nesten 1000moh og bratt på toppen. 
Det ble mange faktorer og tenke over denne lørdagsmorgen. Også mange faktorer som vi kun tenker på når det gjelder å ha med en 1-åring på tur, som stiller enkelte situasjoner annerledes enn hvis det bare var meg og Tom-Erik. 
Det er mange ganger vi må legge om planene og diskutere rett før avgang, hva vi skal gjøre. Formen min er ikke helt på topp om dagene heller, så det var ikke så tøft (som det ellers kan være), å avlyse teltturen.
Men vi er overhode ikke redd regnvær, så vi drar på tur likevel. Det ble en flott dags-fisketur til Korsvannet på Stordjorda. Det begynner å bli seint for fiske nå, siden det er gytetider, men vi så noen store vak. Ble ingen fangst, men en fin tur likevel:)
Det som irriterte meg litt, var at det regnet som var meldt, aldri kom. Det var bare lett yr, som kom og gikk. Når vi dro hjem på ettermiddagen, begynte til og med skydekke å lette. Da kjente jeg på litt forargelse i forhold til at vi avlyste teltturen. Men sånn er det, vær kan man ikke gjøre noe med;)

Har sikkert sagt det før, men sier det igjen. Storjorda har så mye fint å by på. En hel masse fiskevann. Noen nært veien, andre lenger unna. Her kan man velge turlengde. Det går turstier til de fleste vann, og man kan følge stiene enda lenger hvis man vil på en av de mange fjelltopper som ligger rundt. Det er også rikt med bær og sopp på Storjorda, så her kan du få gjort mye forskjellig i en smell. Storjoda er like bra på vinteren. Med sine gode skiløyper, kommer du deg like fint til fjellvannene og fjelltoppene, med ski på beina. Vi bruker Storjorda mye, året rundt:) Kanskje det er der vi må få oss hytte:):)



Lørdagens middag var grønnsakssuppe:) 




Gikk litt tregt å koke suppa på bålet. Kjekt med primus:D


Miniputt leker med en halv fiskestang;)
Faren prøvde å få den tilbake, for å montere den sammen, og lage "makk og dubb" bruk, men han ble pent nødt til å vente litt;) Mini elsker å leke med fiskestenger. Ordet "fiskestang" blir ofte hørt i løpet av en fisketur;p


Hjelper pappa å velge ut mark. 
Men vet dere hva den lille rampen gjorde? Han putta marken i kakaokoppen sin og prøvde å drikke den.
Han var så rask at vi nesten ikke rakk å stoppe han:p


Bålkos <3 



Miniputt sveiver inn for harde livet ;) 


En fin dag:)


I dag på søndag, ble det en hjemmedag. Ble brukt til husarbeid og baking. Vi gjør normale ting i helgene av og til, vi også;) Men en liten tur ut i regnværet ble det også;)



Kommentarer