Første tur på slalåm for minsten og første snowboard tur for den eldste. Se filmen!

Eldstekaren hadde sin første tur på snowboard, og han imponerte stort, se film nederst i innlegget.

3.søndag i advent, den 11.desember åpna Sollifjellet alpintsenter og selvfølgelig ville denne familien en etterlengta tur i bakken. Eldstekaren har vært klar sia forrige sesongs slutt. Han har venta veldig, mest fordi han skulle få prøve snowboard danne sesongen. Han begynte forrige sesong å snakke om at han ville lære det, men vi rakk det aldri. Han har stått på slalåm siden han var 5 år, og i dag var hans første tur på snowboard, som 9-åring. Mens minstekaren debuterte på slalåmski, knappe 2 år gammel.
Begge ungene storkosa seg, og viste gode ferdigheter og mye glede. Dette blir gøy å følge opp. 
Tom-Erik lærer barna og stå på slalåmski og jeg lærer barna å kjøre snowboard. Skal begynne litt tidligere med snowboard på miniputt







Eldstekaren har aldri stått på brett før. Men han har nok en fordel med at han har kjørt slalåmski siden han var 5 år. Han er også uredd og veldig dedikert når han først har bestemt seg. Han får til det meste han prøver, hvis det er noe han virkelig vil. Vi bare hoppa ut i det. Ikke noe øving hjemme eller i bakken på siden av Sollifjellet. Vi gikk bare rett i heisen og kjørte opp til "åtta", haha. 
Til tross for at vi begge var så positivt innstilt, hadde jeg aldri, i min villeste fantasi, trudd at han skulle ta snowboard kjøringa så lett. Han knødde og sleit sånn den første 1/2 timen, at jeg tenkte han ville snart gi opp. Men han fortsatte og fortsatte. "Æ gir ikke opp" sa han flere ganga. "Jaja" tenkte jeg, vi kommer oss ikke ned med første. Men jeg ga jo heller ikke opp. Jeg prata, demonstrerte, underviste etc. Plutselig knakk han koden. Det løsna bare mer og mer og på slutten kjørte han nesten helt feilfritt. Hver gang han datt, tok han det med et smil og reiste seg raskt opp igjen og fortsatte. Trikset for våres del, var at vi hadde forberedt han godt og at vi begge var tålmodige. 




Han lærte seg nesten alt: kjøre på baksiden av brette, kjøre på hele brettet (sidelengs), svinge og bremse. Nå mangler det bare å lære seg å kjøre på fremsiden av brettet og å ta heisen alene. 
Filmen er fra en av de første turene hans (trur det er 2.gang vi tok heisen opp). Fikk ikke filma de siste turene hans, hvor han virkelig fikk det til.

SE FILMEN HER:



Kommentarer