Telttur med barn, som gikk til h..rett vest!


To turglade familier på tur:

Se på de to små søte, yndige sjelene👆 Lillenuppa og lillerampen💗 
Begge er 2014 modeller, begge har en storebror, begge har en nyfødt lillebror og begge skulle sove i telt i går natt. De er hver sin families lillesjef. De leker godt sammen, men de kan krangle godt også. Vennskapet demmes er uvurderlig. 

Vi ankom plassen vi skulle telte ved, lørdag formiddag. Det var god stemning hele dagen, med lek, fisking og rigging. Både de store og små barna viste stor interesse under teltriggingen. De lekte inni teltene og snakket oppspilt om at de skulle sove der over natten.

Dette var lillesnuppa demmes sin første telttur. 
Våre barn har teltet noen ganger før og sist gang var i februar på vintertelting, da det også gikk rett vest (les om vinterteltingen med småbarn her).

Turen var tilrettelagt for barn og den 2mnd gamle babyen våres. Vi valgte ut en helg med nesten like varm temperatur som man har inne i husene (det kan man ikke ta for gitt i Nord-Norge), og ellers fint vær. Også valgte vi en plass som var nær sivilisasjonen og teltet rett ved bilveien og bilene, så retrettmulighetene bare var sekunder unna. Spesielt med tanke på babyen.

Men det var overhode ikke babyen som skapte utfordringene nei, han gikk det bare fint med hele tiden. Han sov i vognen eller i bæresjalet mesteparten av tiden.

Barna fikk være litt lenger våken denne kvelden og rundt 20-tiden, sier lillerampen vår at han vil hjem. Det var et tegn på at han var trøtt og sliten. Da tenkte vi at det var på tide å prøve å legge han i teltet. Lillesnuppa var også klar til å legge seg i sitt telt og viste stor glede.

Forsøk nr 1: Bare en kort stund etterpå kom lillerampen ut igjen. Ville ikke sove! Da kom jo selvfølgelig lillesnuppa også ut av sitt telt en stund etterpå, så fikk de være våken litt til da. Ville ikke krangle og lage dårlig stemning rundt teltturen. Var jo helg og fint vær, alle var oppspilte og de store barna sprang jo rundt og lekte.

Forsøk nr 2: Vi trilla lillerampen i vogna, han sovna kjapt og vi bar han inn i teltet. Ungen våkna med en gang og brånekta på å ligge i teltet.

Forsøk nr 3: Vi la lillesnuppa og lillerampen i samme telt, jeg sang og fortalte eventyr. Lillesnuppa sovna nesten, mens min lille kar hoppa rundt som en propell mens han gjentatte ganger sa han skulle ut.
Jeg slapp han ut og da ville jo lillesnuppa også ut.

Forsøk nr 4: Lillesnuppa gikk til sitt telt å fikk høre Hakkebakkeskogen og vi trilla lillerampen i vogna igjen. Begge sovna tilslutt. Vogna trilla vi inn i forteltet og der sov han kjempegodt.

Hurra!

Vi fikk de største ungene i seng i sitt telt, men de kom kjapt inn i hvert sitt familietelt, etter spøkelses historiene som ble fortalt av fedrene rundt bålet tidligere på kvelden. Veldig lurt😆

Så sov alle tilslutt da! Suksess tenkte jeg!

I 02-03 tiden våkner lillerampen i vognen. Jeg tar han i min sovepose, og han sovner der, men slår seg ikke til ro. Han våkner mer og mer, og sier han skal hjem.  Han var ferdig med telttur nå. Jeg prøver å overtale han, men må innse at slaget er tapt. Vel, vel, ingen skam å snu. Det er jo nettopp dette vi forbereder oss på hver gang vi drar på telttur.
Var jo babyen jeg var forberedt på og kanskje måtte dra hjem med. Og da var planen at bare jeg og han skulle dra hjem og komme tilbake morgenen etter. Men babyen sov godt han, og det var ingen endring i atferd der.
Siden det var lillerampen (eller lillesjefen) som ville hjem så måtte jo hele familien dra da. Så da ble det nedpakking og nedrigging på oss, mitt på natta, så stille som mulig for ikke å vekke den andre familien.
Eldstearen ble litt skuffa, og etter å ha kjørt en stund sier han bare stille: "neste gang drar vi alene på telttur Tom-Erik"😅

Snakket med den andre familien i dag. Der hadde lillesnuppa våknet i 05 tiden på morgenen, og var klar for å dra hjem med engang. Må si det var en litt mer vellykket tur, for å være første gangen. Kan jo bare bli bedre da.

Eldstekaren vår har alltid likt telting og etterspør det ofte og lillerampen vår sov jo godt i telt når han var mindre. Men på de 2 siste teltturene, har han jo vært litt eldre og litt mer reflektert og vi ser at det er det å sove på en annen plass enn hjemme som er utfordrende for han.
Han har kjempegode legge- og soverutiner hjemme, og er ikke vant med å sove borte i det hele tatt. Så vi får øve på litt bortesoving hos kjente og telte litt mer i hagen hjemme.
Hadde aldri disse utfordringene med eldstekaren, som alltid har kunne sovet overalt.
Lillerampen vår vil ikke engang sove i våres seng, selv når han er syk eller har hatt mareritt.


En erfaring rikere!😉

Spurte lillerampen i dag om vi skulle dra på telttur igjen...han svarte momentant JA. Storebroren sa "nei", hehe. Da ser lillerampen bare på storebroren og sier: "Jo bror, dra på telttur"
Jaja, vi skal vente en stund til før vi prøver igjen😆

Vi hadde et seksmann telt fra Helsport og den andre familien hadde et firemannstelt fra Bergans.

Et mindre telt, som de to eldste barna fra hver familie, skulle sove i. 

Spisetid!

Ferdiglaga gryterett og ris på mattermoser, til middag. 


  Eldstekaren hadde med seg ingredienser til å lage lekeslim til alle😃
Ute er det lov å søle så mye man vil😉



Hva skulle jeg gjort uten Caboo bæresjalet mitt, i hverdagen?!



En håndholdt spylemaskin på batteri er kjekt å ha😆😆 
Båltid og pølsegrilling til kvelds

Mellomste sover godt i sportsvogna i forteltet....

....mens minste sover godt i bagdelen fra samme vogn, inne i teltet😊


Kommentarer