Trenger du turtips, som turmat eller hvordan turen skal passe for baby, små og store barn?


Når man skal velge aktiviteter som passer for hele familien har man mye å velge i, som f.eks. bibliotekturer, svømmehallen, museum, friluftslivet osv. 
Men det kan også være vanskelig noen ganger. F.eks: lekeland kan kanskje passe for de minste men være barnslig for de største. Kinofilmer som skal fenge alle aldre på familiens barn kan være utfordrende. Turer ute som skal være utfordrende for de største men overkommelig for de minste, er ikke alltid lett.

Min erfaring er at en tur i fjæra eller ved et vann som ligger relativt nært veien passer fint for store familier, især om en av medlemmene i familien er en baby, pga av den enkle fremkommeligheten med vogn. 
Ved vann kan man fiske, leke med vann, leke med sand, utforske fjæralivet, kaste-flyndre-konkurranse, klatre i trær, leke generelt i terrenget rundt, og man kan bare kose seg rundt bålet med god prat og mat.

I det siste har vi brukt mattermoser, med ulike retter på, som vi har laget ferdig hjemme. Vi har til nå hatt ulike gryteretter og ris og i dag hadde vi svinewok. Dette er alltid en slager for store og små. Vi hadde også med den geniale Harstadgrillen og kyllingvinger (du kan lese om Harstadgrillen her og om våre erfaringer med den i flere av innleggene våre).
Etter at vi fikk et turvaffeljern i gave, har vi også hatt med oss vaffelrøre på noen turer. Nammis!

I dag var vi på tur med en annen favorittfamilie av oss: svigersøster og hennes barn og kjæreste.
Vi er så heldig som har så mange favorittfamilier i livet vårt😌

Det var de som hadde med vaffel- jern og røre i dag, og de tilberedte vaflene på primus. Noe vi fikk erfare at gikk mye raskere enn på bål.

Turen i dag gikk til Trondenesfjæra. Vi starta ved folkehøyskolen og gikk inn på Stien langs sjøen der i fra. Den starter egentlig nede ved Essotankene på Hagebyen og stopper ved museumet. 
Men man kan gå vidre langs fjæra, over p.plassen til kirka, gjennom kirkeparken og følge stien videre. Jeg har ikke gått den stien til veis ende før, men akter å gjøre det en gang.
Vi campet i fjæra på andre siden av kirken og hadde en nydelig utsikt, mot fjell i det fjerne den ene veien og byen og rikt båtliv den andre veien.

Hele dette området er full av historie og er en lærerik plass å ta med barna til. Det står informative skilter og rester av gamle bygninger flere steder og i dag var det til og med åpen kirke, som vi utnyttet oss av.
Så på denne turen kan man blande naturfag, historie og religion og den falt i smak hos alle barna, fra de minste og helt opp til de eldste tenåringene vi hadde med oss i dag.














Vi gikk litt lenger enn høyskolen på hjemveien, bare for å utforske litt. De som har ansvar for fasaden og det estetiske på denne stien gjør en god jobb. Også er det så mange kule og fine sitteplasser og utkikksposter flere steder.






Kommentarer