Hengekøye-overnatting ute i naturen


Da har vi prøvd oss på en hengekøye-overnatting sammen, for første gang. Vi har tidligere brukt hengekøye kun til kos/lek og til dagslurene til de minste når vi har vært på tur. Mannen er den eneste av oss som har prøvd å overnatte i hengekøye.

Vi tok båten ut til Rogla lørdags kveld. Ankra opp utenfor stranden i Saltvika og rodde inn alle sakene, med en gummibåt. Vi bruker å gjøre det slik de gangene vi har mye oppakning med oss, siden Saltvika er et stykke å gå fra kaia.

Vi har litt forskjellige hengekøyer. Bildet over viser enkeltkøyene til merket "Ticket to the moon" som er min og minstemann sin. Disse er helt nye, og vi har ikke så mye å si på de neda, annet enn at de var litt små, syns jeg.
Så vidt jeg har funnet ut fins det bare to størrelser på alle køyer, og den minste hengekøya fant vi iallefall fort ut at var alt for liten. Han sov godt i den i natt, men han må ha en større til en annen gang. Siden det ikke fins noe mellomting, får han en like stor som våres, det er det vi ellers alltid har brukt på dagslurene og det har funka fint.

5 hengekøyer 👇 tilsammen, tar nesten like stor plass i oppakningen som et vanlig telt, kanskje litt mer plass til og med. Og det tar fort mer plass når man skal ha med myggnetting og tarp til alle køyene også. Jo større familie jo større plass tar det, så til lang tur vil et telt være bedre. 
Vi kjører ofte to telt uansett, så for oss blir det det samme.

Den nærmeste køya på bildet under👇 er enn dobbelkøye fra Tequila Harstad. Det er den første køya vår. Den har vi hatt i snart 4 år og er veldig fornøyd med den. Mannen sov i denne køyen denne natten.

Den miderste køya er fra Parabolflua Harstad, med integrert myggnetting. Den er relativt ny, men rukket og bli prøvd ut tidligere. Vi er fornøyd med den så langt. Denne gangen sov 3-åringen i den, og der lå han godt. 

Denna køya er fra XXL og har integrert myggnetting og medfølgende tarp, til bare 500kr. Det var mye for pengene i forhold til de andre køyene, så det blir spennende å følge med kvaliteten på den. Eldstekaren sov i denne køya den her gangen, og han var veldig fornøyd med den.
Vi blir ikke å ha noen faste køyer til hver enkelt familiemedlem. Vi deler på alle, så lenge alle har en hver.

Vi har separerte myggnettinger til de 3 andre køyene også, som er helt nye og ikke prøvd ut før, men vi trengte ikke sette de opp denne gangen.
Men vi satte opp tarp over alle køyene unntatt mannen sin. Tarp beskytter mot, vind, sol, regn, fallende løv/insekter og gjør det litt lunere og mørkere.

Vi satte også opp et telt, i tilfelle ulike utfall, siden dette var første gangen med køyer.
Jeg hadde trudd at flere eller alle skulle havne i teltet, men overraskende nok gikk det kjempefint. Alle sov i køyene sine hele natten. 3-åringen våkna en del, men var relativt enkel å vugge i søvn igjen. Han våkna tidlig da, ca kl.7. Minstemann våkna til sine vanlige nattammepauser og sov til kl.8, så det kaller jeg en vellykket natt for å være første gang med hele familien på hengekøye-overnatting.


Kveldkos med mannen, etter alle ungene var sovna💕

Utrulig fint å stå opp til strålende sol, langt ute på ei øy i havgapet💙

Selvom det var meldt sol og relativt grei temp, må man alltid her i Nord ha litt ekstra varme klær med. Især morgenene kan være litt kalde før varmen slår ordentlig inn. 

Utforsking i fjæra en så tidlig søndagsmorgen, er sånn som bare skjer når vi våkner i naturen.

Var bare jeg og de to minste morgenfuglene som var klar til frokost, etter litt fjærakos😉
De to andre gutta sov litt lenger😊

Når alle var oppe, fortsatte resten av dagen og fylles med utforsking, lek og kos!



Minstemann lånte denne👇 køya til dagsluren sin. 
Det er slike store køyer han er vant med å sove dagsluren sin i ellers når vi er på tur, så den lille køya øverst i innlegget var bare tull for oss å kjøpe. Passer bare opp til 1år cirka, og minstemann er nå 13mnd.

Nydelige Saltvika, med den flotte gapahuken!

Vakker utsikt mot byen vår!



Litt vassing ble det også etterhvert....


....oooog bading på meg og eldstekaren. Det var svinkaldt!!

Vi rydda og ordna litt rundt på området. Vi plukka også en del gammel søppel, og håper vi ikke etterlot oss noe ny søppel😅

Alt i alt, var dette en flott opplevelse, men vi trenger mye mer erfaring før vi kan uttale oss ytterligere😊
Men det skal definitivt skje igjen!!

Kommentarer