Toppen av Arnøya i magisk lys


Foruten om at alle hankjønnene på denne turen syntes at vinden på toppen ble litt kald etterhvert (😆), gjorde lørdagens himmellysshow og oppdagelsen av en ny plass, turen vår helt magisk.
Vi har vært på Arnøya mange ganger, men aldri på toppen av øya. 
Like etter kaia går det en merket tursti til Arnøykollen 52moh som er øyas høyeste punkt. Det er 570m å gå fra kaia til Arnøykollen, så denne turen er meget godt egnet også for små føtter.
Arnøya ligger like utenfor Stangensbasen og er ikke større en 0,3km². Bygningsrestene man ser der i dag er fra folk som har bodd på øya fra 1689-1914 og fra det norske Luftforsvaret som etablerte stillingene for å overvåke sjø- og lufttrafikken. Det er lett å tru at bygningsrestene er diverse installasjoner foretatt av tyskerne under krigen (det har vi trudd lenge), men det antas at kun moloen er bygd av tyskerne.


Diverse Linker:


Jeg er så utrulig fornøyd med mange av bildene fra denne turen. En amatørfotografs drøm er jo at magisk himmellys oppstår når man er på tur og kameraet er lett tilgjengelig.




Spikkekurs!



Arnøykollen - en liten topp med enorm utsikt!



Lysshowet starter!





Kveldens mørke kommer, og vi gjør oss klar til å dra hjem!



Kråkene trekker ut i flokker om kveldene for og samles for natten!

Arnøya er en liten perle og grunneiere forvalter nå øya i fellesskap som havnegang for sauer. 
Etter at Arnøykaias venner ble formelt stiftet i 2016 har øya også blitt et fristed for folket. "Arnøykaias venner" ønsker at øya skal tas i bruk og at det skal være et sted å kose seg på. Les mer om det HER!
"Arnøykaias venner" har gjort en strålende innsats med kaia, turstien, skilting, strandrydding og øvrig tilrettelegging for friluftsliv.
Men husk, sauene var der først. Hvis respekt for dyreliv, også må man belage seg på store mengder sauebæsj under oppholdet😆💩🐑

Alle klærne på bildene er sponset av Skogstad Kanebogen!

Kommentarer

  1. Så vakre bilder! For et magisk lys! Fikk så lyst til å reise nordover nå!!
    Det ser ut som livet er helt herlig på 69 grader nord :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk:) Ja det er mye vakkert lys fra oven her 69° nord♡ Høstlys og nordlys er noe av d vakreste♡

      Slett

Legg inn en kommentar