12m over bakken, UpZone høydebane - Campingferie i Sverige


Da er vi vel hjemme etter en campingferie i Luleå. Vi lå på First Camp Arcus for første gang. Vi gjorde oss mange positive opplevelser, bl.a. at det var så mye å gjøre i og rundt om campen. Der var fine strender, utendørs badeland,  utrulig mange flotte tur/sykkelstier, trampolineland, lekeland og teknisk museum. Campen ligger bare ca 40 min unna Piteå som har mange av de samme fasilitetene, pluss tivoli og innendørs badeland.
Mitt beste minne fra denne ferien er UpZone Höghöjdsbana. En aktivitetspark med en høydebane langt oppe i trærne, hvor høyeste punkt ligger 12m over bakken. Det var jeg og 12-åringen vår som brynte oss på denne høydebanen for denne gang, og vi var begge enig om det var helt viiiilt.
Vi satte utfor lange zipline baner, balanserte på bruskasser, trestokker og tynne vaiere, med en usannsynlig høy puls. 12-åringen klarte seg mye bedre enn mora, men jeg gjennomførte, og det var litt av en mestringsfølelse. 
Sikkerheten var profesjonell og vi måtte gjennom en øvingsbane før vi fikk starte. Så til tross for høy puls og flere liter svette fra plasser jeg ikke ante man kunne svette fra, viste jeg jo at opplegget var trygt og at jeg ikke kom til å dø liksom😅






Luleå bydde på alt fra by- og friluftsliv til late dager på stranden.....




Utforsking på stranden: 4 lag forskjellige sandtyper med svart leire nederst.

Det er på samme måte i Luleå, som i Nord-Norge. Man må ha med all slags klær på utflukter. På dette bildet har vi en unge i badeshorts ute i vannet, en unge med badedrakt på land som så vidt dypper tærne i det iskalde vannet, og en unge godt planta i sanda med langbukse og fleecegenser😅 Skikkelig hjemmefølelse😏

Luleå sentrum!


Badelandet på campen... som merkelig nok tok inngangspenger også for beboerne på campen.


Campen leide ut alle slags sykler. Vi hadde med egne også, men disse var jo ganske kule da😁

Lek og kos utenfor teltet😊


Slik bodde vi😊

Teknikens hus!




Jeg har lagt ut en del om campingferien vår den siste uken... og det har bare vært det positive som har kommet fram. Det har selvsagt vært masse utfordringer og negative sider også:

  • Unger som ikke vil legge seg om kvelden og holder masse liv og røre inni teltet til sent på kveld.
  • Hver gang man skal dusje, pusse tenner eller bare gå på do, må man gå "lange" distanser for å komme til nærmeste servicehus. Det virker iallefall veldig langt, om man må SKIKKELIG på do.
  • Vi var 3 vennepar som var der samtidig, men vi lå alle så langt fra hverandre at man ble sittende alene på kveldene da, bom fast foran teltet, etter at ungene var lagt (det må planlegges bedre neste gang😅).
  • Når man velger en plass som fremdeles er så langt nord, at vannet og bassenget er iiiiiskaldt å bade i, og været er ganske likt hjemme, så man må pakke dobbel så mye klesbagasje til alle 5 i familien for å være forberedt på all slags vær.
  • Vi valgte en teltplass nært skogen, hvor det var masse insekter og sand rundt teltet. Hvilket betydde: ofte gørrskitne barn, skitne føtter og masse sand i teltet og soveposene, hyling fra ungene hver gang det var insekt i teltet og en nokså myggspist familie. "Åja man kan ligge på en gressplen med asfalt rundt området ja". Men det var iallfall ganske stilt og rolig der vi lå da😆
  • Når man ligger i telt og det kommer uforutsett regn på dagtid akkurat i det man er ferdig å reke rundt og er kommet "hjem", så må ALLE sitte INNI teltet å vente. Det er veldig koselig for en liten stund.
  • Når man ligger i telt og alle måltidene foregår ved campingbordet utenfor... som betyr x antall opp- og ned pakkinger av mat og x antall ganger av- og påkoblinger og fram- og tilbakebæringer av kjølebaggene.
  • En sliten 2-åring som kommer ut av soverutiner både på kvelden og formiddagen, som sovner av både her og der, og som naturlig nok har hatt noen utbrudd på enkelte offentlige steder🙌🙌 Årets foreldrepris går til oss🏆🙈



MEEEEN.... kjøreturen både til og fra gikk heeeelt stråååålende😁 Noe som er en stor forbedring fra i fjor, når jeg lovde meg selv og aldri ha en slik ferie igjen🙈

Alt i alt, har vi hatt en fin ferie og ungene har kosa seg masse💕

Kommentarer