På jakt med små barn


I helga som var hadde vi en lett forkjølelse på 1 av 5 i familien. Lett forkjølelse og "hand, fot og munn" har gått litt til å fra på flere av oss i her i huset i det siste. Er jo typisk på denne årstiden.

I tillegg hadde jeg nok av forberedelser og ærend å forholde meg til denne helgen, i forbindelse med nok en skolesamling i Alta. Dro på søndagen.

Far i huset er ofte på småviltjakt. Med kompiser, nevøen eller våre barn. Jeg syns det er så herlig at han kan videreføre jakttradisjoner i familien.
Lørdagen tok han hagla fatt, og fikk med seg 4-åringen på en liten jakttur i nærområdet. Man trenger verken kjøre eller gå så langt.
De gikk en ettermiddagstur på tilsammen ca 3-4km, etter orrfugl, på Forrahalvøya.

De fant ingen orrfugl, men en død hønsehauk som hadde flydd i høyspenten tidligere på dagen. Fuglen hadde lunken kroppstemperatur og 4 åringen syns det var spennende å utforske, men de lot den ligge.
Ellers fant de spor etter orre på traktorveien i form av enkeltfjær og avføring.
De så to harepuser som fikk springe videre og en diger maurtue, så til tross for at de ikke fikk sett eller skutt noe fugl var det en spennende og innholdsrik tur for 4-åringen.

Hvis man ikke bare er opptatt av turens mål, og lar barnesinnet dominere turene, kan man som voksen også få mange nye sanseopplevelser i naturen.

4-åringen var klar for jakt, med hørselvernet på og lekerifla i sekken, men så åpen, som bare et barn kan, for alt det andre naturen hadde å by på.


Øver på liggende stilling med lekerifla si!

Spikke litt!


Klærne 4-åringen har på seg er fra Skogstad Kanebogen. De har mye salg på forrige sesongs klær samtidig som høstnyhetene ruller inn.

Vi har fått mange fine høstnyheter som vi gleder oss til å prøve ut og vise frem.
Jakka far har på seg her, er høstens 2,5 lags skalljakke. Skall er knall året rundt og især på høsten😍👌

Alle bildene er tatt med fars mobiltelefon.

Kommentarer