Tips til lavterskeltur og turklær fra høstens nyheter til Skogstad


Aunfjellet er en fin plass for både korte og lange turer alle årstidene.
Vi bruker Aunfjellet til bl.a. fjellturer, fisketurer og teltturer uansett tid på året.
Favorittplassen er ved den siste veiskulderen/p.plassen på høyre side rett før man begynner å kjøre ned igjen fra fjellet. Denne plassen er et godt utgangspunkt for fjelltur (en av stiene opp til Litjehornet starter her), fisketur (sommer og vinter), telttur (man trenger ikke gå langt fra bilen for å finne en fin plass), bærtur, korte eller lange turer i skogen rundt (er utrulig mange flotte utkikksposter mot Grytøya) eller rett og slett en dagstur bare noen få meter fra bilen, som vi gjorde denne gangen.
Selv om man er like ved veien, har man med god rett, følelsen av å være langt til skogs og godt opp på fjellet. Man kjører jo opp mange høydemeter og bilveien er ikke særlig trafikkert.

Denne helgen var jeg og de to minste gutta alene på tur da far og eldstekaren var opptatt med andre ting.

Vi parkerte ved den nest siste veiskulderen/p.plassen denne gangen pga manglende plass på den siste. Var lastebiler, gaffeltrucker og helikopter som jobbet med noe denne dagen, så gutta fikk seg et drømmeshow hele turen, da de er ville etter slike store maskiner.

Ble litt lenger å gå, siden turmålet var det siste vannet på høyresiden av bilveien før fjellet bikker nedover igjen.

Hadde med bæremeis, men denne gangen ville minstemann gå hele veien selv😊

Storebror skulle selvsagt ta alle "snarveiene" som han selv kaller det, langt utenfor stien. Helst der det er mest utfordrende å gå, og lillebror følger etter.
Selvom jeg sier at han ikke trenger å gå der og bare kan følge stien, skal han selvsagt gå i storebrors fotspor😅




Vel fremme starter utforskingen kjapt og sekken full av leker som er storebrors obligatoriske oppakning tømmes ut.
Kontrasten mellom idyllen her og den oppjagde stemningen vi hadde på Kanebogen kjøpesenter bare noen timer tidligere, var stor for å si det mildt😂
Men det skal sies at det kan bli noe høylytt og kjeklete stemning på turene våre også i blant😏




Brødskiver og  drikkeyoghurt  til lunsj....

....og skillingsboller og kakao til dessert😋

Skallklær er standard turklær til de 3 største i familien vår. Vi bruker skallklær året rundt. Skall er meget vann- og vindavvisende, samtidig som det puster. Trenger man ytterligere pusteeffekt har alle Skogstad sine skalljakker som vi har hatt, glidelås under armene.
Skall kan kombineres med ulikt mellomlag som man regulerer etter årstidene, for å holde en fin kjernetemperatur uansett hva gradestokken viser.

Årets skalljakker fra Skogstad Kanebogen kommer i mange fine farger. Jeg bare elsker den oransje som jeg har på meg her. En annen detalj som jeg likte godt var de store brystlommene, som er så praktisk når man har på seg sekk med hoftebeltet og sjeldent kommer særlig godt til hoftelommene.


Lillebror oppdager at storebror sitter oppe i et tre, og kommer springende til.

"Vil også opp!"

Liten kakopause!



Alle jakkene i innlegget er høstens nyheter, sponset av Skogstad Kanebogen.
De teknisk vatterte jakkene, i 2-lags materiale, som guttene har på seg, er vann- og vindavvisende med en vannsøyle på 8000mm. Men har likevel gode pusteegenskaper som bidrar til god ventilering. De har fleecefòret bol, glatt fòr i hettene og armene og forlenget ryggparti. De avtakbare hettene kan justeres og det er gode hakebeskyttere på kragen.
Jakkene har borrelåsjustering ved håndleddene og elastisk snørestramming i jakkeavslutningen.
De er kompatibel med alle EU-standarder for sikkerhet for barneklær og har CE-godkjente reflekselementer.
Dette er varme vinterjakker, så man trenger ikke så mye under de nå på høsten. Og det blir også for varmt å vandre langt i disse, enn så lenge.
Gleder oss til å få testet de enda mer ut!

Kommentarer