En ny turskatt i Harstad er oppdaget

Kakao med MASSE mini marshmallow! 

Da har jeg blitt presentert for nok en turskatt! Jeg er ydmyk i sjela. For en nydelig perle.
Her får man furuskog, som byr på trolsk stemning, masse gode klatretrær og fluss av kongler, greiner, stubber og mose som barna kan leke med. Her får man også elementet vann, som byr på fiskemuligheter og lek med vann.

Ikke er det langt å gå heller! Dette kan være en fin joggetur for voksne eller en trasketur for en familie med store og små. Man kan starte fra Nordvikmyra eller Kilbotn. Vi starta fra Kilbotn og da er det ca 1,5-2km opp til vannet. 3-åringen vår gikk hele veien selv, med unntak av en liten haikepause på lillebrors vogn i ca 2-300meter. Så jeg vil absolutt anbefale denne turen til alle småbarnsfamilier.

Jeg trur dette kommer til å bli mitt nye favorittsted, når mor skal ut alene og lufte hodet. 
Skal absolutt tilbake flere ganger, alene, med familie, med venner, på dagstur, trimtur eller telttur.
For et vakkert sted!

Og så vil jeg påpeke noe høyst nevneverdig. Startstedet i Kilbotn med p.plass og informasjonsskilt, er altså lagd av en privat person med navn Jonas Vikan. Innerst inni Kilbotnfjorden ved Asplia har han laget et praktisk og informativt startsted til glede for alle turgåere. Tenk å gjøre noe så flott da!! 
P.plassen er utgangspunkt for 4 flotte turer. For å komme til dette startstedet tar du av fra bilveien, ved den gamle butikken i Kilbotn, som nå heter Amcar. Når du så kjører nedover veien der, vil du få p.plassen på høyrehånden din. 

Tusen takk Jonas Vikan! Du fortjener stor applaus.

Han har en postkasse ved skiltet og et vippsnummer, hvor vi turgåere kan støtte arbeidet hans ved å gi en frivillig sum penger.
Vippsnummer er: 906 35 609 og jeg oppfordrer alle som bruker p.plassen og turområdet, til å støtte Jonas Vikan sin hjertelige innsats. 




På tur opp, skal alt utforskes. De store gutta hopper og klatrer overalt og det vil jo lillebror også være med på!


Har ikke tall på hvor mange trær gutta stoppa å klatra i. Jeg knipsa 3 av dem.
For oss er det viktig å ta seg god tid på tur, og la barna både få utforske og styre tempoet, slik at de utvikler gode minner til friluftslivet.


Ser du gutta i treet?





Eldstemann ønska hamburger til middag, og sånn ble det!


Smokken er aldri langt unna. 
Uff, nå må vi sette inn noen kraftige tiltak for å avvenne den sutten litt.

Skumringen og mørket kommer brått på i disse dager. Så ikke gjør som oss, å glem hodelykta hjemme. Selvom det er lyst når man drar ut, er det som oftest mørkt når man skal hjem.
Vi klarte oss fint denne gangen, med at vi hadde god kontroll på mørkets ankomst og at vi hadde lykt på mobilene alle sammen. Pluss at stien er så god og brei og enkel å følge. Men det er ingen unnskyldning. Hodelykt bør alltid være med på slike turer i den tiden vi beveger oss inni nå.

Kommentarer

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Så fint det så ut her :) Hit vil æ være med en dag! Vi kan lufte hodan sammen ;)

    SvarSlett
  3. hei, ser dere er mye ute og har et turtips hvis ungene vil fiske så er det et lite vann ute på nordvikmyra rett ved krysset inn til kilboten, er vel 6-700m å gå til bålplassen, små fisk men veeldig bitevillig. så kan dere søke opp melvikvannet, litt lengere å gå men der hører dere ikke veien i det hele tatt fint vann med litt siv og frosker :) skitt fiske og go tur :) bare si ifra om dere leter etter flere plasser

    SvarSlett

Legg inn en kommentar