En lavterskel isfisketur


Man må ikke alltid gå langt oppå fjellet eller inni skogen for å dra på isfisketur. Mange vann ligger rett ved veien, sånn som dette, Møkkelandsvannet. Der kan man kjøre bilen helt opp til vannet.
På søndagen arrangerte "Harstad og omland sportsfiskere" en familiedag på isen, og vi dro dit sammen med en annen familie, svigerfar og en kompis av eldstekaren. Koselig å være mange sammen på tur.
Foreningen ordnet med bål og maggot og serverte pølser og kaffe. De gikk rundt på isen å minglet med alle som møtte opp og lagde super stemning for store og små.

På Møkkelandsvannet er det ofte bare små røyer å få, så neste gang vi isfisker blir det et annet vann, hvor vi håper på å få litt større fangst.

Vi oppfordrer alltid barna til å bidra og hjelpe til på tur, men her var det en kar som ville dra barnepulken helt av seg selv💪

Vi lar alltid de største barna få slippe til å prøve å mestre ulike redskaper, selvom enkelte av redskapene er skarpe. Man må bare gå gjennom alle sikkerhets regler kontinuerlig og følge godt med.

Eldstekaren spikker seg en trekniv.

De største gutta fikk den største røya.


Mellomstegutten fikk den minste røya, en pitteliten mort. Størrelsen teller ikke når barna er så små. Bare gleden av å få fisk, er mer enn nok for de.

Hver gang minstemann skulle sove, gikk jeg rundt på isen å vugget han i pulken. Møkkelandvannet er kjempestort, og det var bare helt nydelig å se utover den urørte isen.




Det er så fint å ha med seg små sammenleggbare gapahuker på tur. Her inne kan barna søke ly for vinden som sammen med mange minusgrader kan oppleves veldig kaldt i perioder.


Vår gode turkompis Ole-Martin og hans datter, som er 1år eldre enn vår mellomste kar. De leker og krangler som de skulle vært søsken. Hjertevarmt å observere de💛

Kommentarer