Hvordan gjøre en vinterdag ute behagelig for de små



Våres mellomste ble født i desember, og hadde derfor sommerterreng å bevege seg i når han var på krypestadiet. Minstemann derimot får vinterterrenget å bryne seg på, og bruker dermed litt lenger tid på å tilpasse seg når vi er ute. Tipset her er og ikke gi for fort opp. Vi prøver å tenke løsninger i stedet for problemer. Hvordan kan barnet best mulig ha det fint og behagelig ute på vinteren? Hva trenger de?
Vi prøver å tenke at 


  • det må være enkelt for dem å bevege seg. Klær og sko er viktig at både passer og varmer.
  • vi må finne noe av både naturens elementer og medbragte saker som kan være interessant å utforske.
  • de må få lov å utfolde seg slik de vil og vi voksne må ikke mase så mye på alt de ikke får lov å røre/ta på eller gjøre. Ute er det lov å grise, kjenne, smake, og styre med det meste. 
  • vi kjører dagen i deres tempo.
  • vi må ha godt med mat og drikke.
  • vi må ha god tid, tid til gode pauser (om det gjelder en powernap eller trekkes seg litt bort), tid til å se dem, lytte til dem, tid til å kose seg. Tur skal ikke bare være å komme seg ut for å kunne krysse av på lista at man har vært på tur.
Akkurat det siste punktet er viktig for meg. Jeg kjenner at når det gjelder tid på utflukter, så har jeg all verdens med tålmodighet. Er det en plass jeg har tålmodighet, er det der. Jeg kan være ute så lenge barna orker, selvom jeg noen ganger selv blir litt lei. Når de koser seg og bare har lyst å være akkurat der vi er, så gjør vi nettopp det. 
Og nå som vi har 3 barn og bruker flere timer på å pakke alt og komme oss ut døra, er det bare godt å ha god tid, når vi er ute. Trenger ikke stresse hjem, for så å bruke masse tid på å pakke ut igjen.
Vi kjører også ofte 2 biler, slik at en av oss kan dra tidligere hjem med den minste i flokken, som naturlig nok ikke bestandig klarer å holde ut like lenge som oss andre, enda.

Mens noen ganger blir det bare stress og tull på utfluktene våre!!😆

I dag var vi Alpinbakken. Vi har sesongkort til hele familien, og prøver å være der så ofte vi kan.
Da lager vi som regel en liten leirplass i enden av bakken, slik at vi voksne kan bytte på å kjøre litt selv og på hvem som passer de minste. 3 åringen klarer ikke å kjøre i ett sett enda, mens 10 åringen ser vi sjeldent noe til. Som regel drar vi sammen med andre familier, så det er alltid like koselig å være ved campen som det er å kjøre i bakken. Vi aker, klatrer i trær, utforsker naturen, mingler, lager bål, spiser og koser oss, som vi ville gjort på en hvilken som helst annen tur.

I dag var vi bl.a. sammen med familien til ei venninne jeg har kjent i over 10 år, og vi fant ut at det faktisk var nesten 10 år siden sist vi hadde kjørt snowboard sammen sist.
Så det var gøy å få kjøre sammen igjen, og den lille 6-åringen hennes var like god som moren sin på brettet. Og hun hadde en smart måte å få sønnen sin med opp i heisen. Vi sto alle 3 i lag i heisen og ungen satt på tuppen av brettet og holdt rundt benet hennes, mens hun holdt brettet hans under armen, hele veien opp.
Dette er jo innleggets beste tips syns jeg. Det kan for mange føles lettere og bedre for både barnet og forelderen, da høydeforskjellen ofte er utfordringen ellers, i t-heiser når man har brett. Den metoden kommer jeg til å kopiere når mine små skal få begynne å kjøre brett. Helt genialt!




Sammenleggbar gapahuk på tur, syns vi er en smart sak å ha med. Der kan man søke ly, slappe av, ta en lur, amme etc.


Når minstemanns votter hemmer han i bruke følelsessansene sine, brukte han heller smakssansene til og bli kjent med alt det han ville utforske. Han krøyp rundt med åpen munn, bøyde seg ned her og der, å stakk tunga forsiktig ut😅 Så han måtte vi følge med hele tiden😆

                         AMMEPAUSE❤





Den nye barneheisen gjør seg virkelig. Bra tiltak! 



Kommentarer