Forberedelser vintertelting med småbarn


Fordelen med å ta vintertelting i påskeferien, er at det er nok mange dager til alt rundt selve teltingen.
Vi har brukt 2 dager nå på pakking og rigging og må regne med å bruke mye tid på nedrigging og utpakking også.

Dag 1: pakke selve "campen". Dvs telt, liggeunderlag og sovepose. Pluss litt utstyr som sammenleggbar gapahuk, primus og stormkjøkken.

Dag 2: Mor lager pakke- og handlelister. Handler all maten og annet utstyr. Pakker klær og resten av utstyret. Far drar opp på fjellet med "campen" som han hadde pakket ferdig dagen før. Vi har valgt oss ut et vann ca 2 km fra veien, med slak stigning. Han gikk 2 turer med pulken for å få opp alt. Første runde veide pulken ca 120kg, siden vi denne gangen skal ligge i et lagstelt. 

Dag 3: Som er i dag. Avreisedagen. Vi blir 2 voksne og 4 barn (14, 10 og 3 år og 10mnd). Vi voksne drar hver vår pulk, pluss sekk, mens de 2 eldste barna har hver sin sekk med sitt utstyr. Jeg drar pulk med minstemann hvor det også er plass til litt utstyr. Far drar pulk med resten av utstyret, pluss en kjelke på slep etter pulken igjen, som 3-åringen kan haike med om han blir sliten av å gå på ski. Vi har også med et lite telt til eldstemann og hans søskenbarn som skal bli med, som de skal ligge i, pluss en tarp. Tarp og gapahuk er fint å ha med, for å oppbevare utstyr under og evt søke ly under.

Fordelen ved å telte ved et vann er at vi slipper å frakte drikkevann. Vi kan også smelte snø til vann. Pluss at da kan vi fiske også, som både er en artig aktivitet og en matkilde.

Foruten om fisking skal vi også ta skiturer i fjellområdet rundt, ha ake og skilek ved campen, samt lage/blåse/male påskeegg. Vi tar også med noen spill og quizbøker til innekos i teltet. Og barna har partet i ett sett i dag om alle hulene og borgene de skal lage.

Planen er å ta en dag av gangen.

Tips til meny:
Vi har belaga oss på 2 overnattinger og planlagt 3 middager. 

Rett 1: gryterett og ris (boil in bag). Vi har laga gryteretten ferdig hjemme og vakumert den. Risen koker vi i kjele på primus der.

Rett 2: pannekake og tomatsuppe i pulverform. Da har vi kjøpt inn Toro ferdigposer, som er lett å bære og tar lite plass. Det er også enkelt å lage da det bare skal tilsettes vann.

Rett 3: Grønnsakssuppe (også her, Toro) med pølsebiter. Har kjøpt inn en pakke tykkpølser.

Mellommåltider evt flere middager om vi blir lengre: 2 pakker med pølse og pølsebrød, 5pak nudler (kan bruke av posen med tykkpølsene og lage nuddelsuppe med pølsebiter) og en pose havre lettkokte flak, som man enkelt og kjapt kan lage havregrøt av. Vi regner også med å få fisk siden vi skal være over flere dager og skal ha stenger ut i vannet hele tiden. Derfor har vi også med ekstra poser med boil in bag ris som kan brukes som tilbehør.

Ellers har vi med 12 egg, 3 brød (ferdig oppskåret), pålegg og snacks.
Av drikke har vi med brus og juice på flaske. Kartong er lite praktisk på tur, da det fort kan bli ødelagt og lage søl i oppakningen.

Tips til pakkeliste kan der se i et tidligere innlegg om vintertelting med barn her.



Diverse krydder på smarte beholdere.



Alt av klær pakkes og komprimeres så lite som mulig i pakkposer. 
Dette er bare halvparten av klesposen vi har med😆

Bilder fra fars fantastiske innsats med opprigging og klargjøring av camp👇👏💪



Vi gleder oss til en påskeferie på fjellet💛😃

Kommentarer

  1. hvordan telt er det derre har , har samme ovn og de er supre å slipper fyrvakt om natta, selv om man ikke bør fyre om natta når alle sover . men mulig

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei:) Det er et 8 manns lagstelt, slik de bruker i militæret.
      Vi fyrer aldri om natten etter at alle er sovnet:)

      Slett
    2. okei, de er litt tung å bære men dere har jo pulk så da går det jo greit, har dere mye fuel for en helg med dere?

      Slett
    3. Ja det er tungt, men det viste vi før vi begynte :) Vi hadde med nok parafin ja for 3 dager :)

      Slett
    4. hehe ja, dro på tur for 2 år siden med 4 voksne, hadde ca 30l fuel, planen var å fyre døgnet rundt hele helga meeen etter misslykka overnatting med liggeunderlag som ikke funka i -20 og venne parret med et underlag som lå imot ovnen så turte vi ikke å fyre. det ble fort kaldt da, men vi skal prøve igjen snart :)

      Slett
    5. Vi hadde med 40l og brukte ca 35:) Vi fyrte litt om natten også, på svakeste varme, men da byttet vi på å følge med:)

      Slett
    6. ...men vi fyrte ikke på dagtid når vi ikke var i teltet;)

      Slett

Legg inn en kommentar