Nok en turskatt er oppdaget. Se også hvordan man lager softis i snøen.


Denne plassen har vi kjørt forbi så mange ganger. Det har sikkert du også gjort. Om sommeren kan man se at det ligger en flytebrygge utpå vannet. Noen som har brukt den og vært der å badet med småbarn på sommeren?
Dette er Botnvatnet, som ligger ved veien rett før du begynner å kjøre opp på Aunfjellet.
Her var det en nydelig og fult utstyrt gapahuk.
De hadde 2 ulike griller og en vedovn.
3 åringen vår var bare så imponert og sa selv "så fantastisk".

Utpå isen har det tydeligvis foregått noe, da det var ulike "snøprosjekt" plassert utover. Og det syntes jo barna var kjempegøy. Vi var her sammen med en annen familie, som lagde oss softis i snøen. Se oppskrift og fremgangsmåte lenger ned.





En stor kniv til å høgge opp småflis av vedkubben med, er smart å ha.
Småflis er veldig effektivt å starte bålet med.


Plutselig tok mannen vogna, og så til minstemann "Kom så skal æ vise dæ kordan man fiske", og utpå isen dro dem💙


Vi var så heldig at vi fikk lagd softis på tur og barna fikk være med på prosessen. Madammen i den andre familien var sjefskokken her og hun lagde altså en helt nydelig softis. 
Hun fylte brødposer halvt opp med snø, som hun hadde ca 10 ss salt i, for å gjøre snøen enda kaldere.

Så hadde hun fløte, H-melk sukker og vaniljesukker i mindre poser. De posene blåste hun luft i før hun knøyt igjen. Så puttet hun de opp i posen med snø, som hun også blåste luft i, før hun knøyt igjen. Da gjenstod det bare å riste. Vi ristet og ristet på posene og tilslutt ble det softis.

Dette kommer vi til å gjøre flere ganger.
Se oppskriften her på tine.no.





Vi dro frem den store grillen for å lage mat på, og her sto pølser og burger på menyen.


Minstemann fikk middagsrester (fiskeboller i hvitsaus og grønnsaker) til lunsj. Da varmet jeg opp maten hjemme rett før vi dro og hadde det over på en liten mattermos. Da var den spiseklar når den skulle inntas. Vi har også alltid med ferdigskjærte brødbiter med ulikt pålegg på, i en liten boks til han. Det er veldig kjekt med mat som er ferdig tilberedt til de minste som kan bli nokså utålmodig når de først blir sultne.

Tidlig krøkes, som god fisker skal bli!

Vi fikk ikke bare smårøyer denne gangen også. Størrelsen teller heldigvis ikke for de minste, de blir like glad uansett. Og det er jo fiskegleden som er viktigst.

Artig for barna å få se å studere fisken.

Det ble MYE "Bukkene Bruse" lek ved brua som var der😃😃

Kommentarer