Barnvika - en flott tur for store og små. Se alle turrutene på Forahalvøya her! + popcorn på bål


Barnvika er en nydelig plass på Forahalvøya i Kilbotn. Da tar man av ved Amcar, og kjører til man får en stor p.plass på høyrehånden. Der står et informativt skilt (se nederst i innlegget) med kart over alle turområdene Forahalvøya har å by på. Sist vi var her gikk vi til Foravatnet, og denne gangen gikk vi til Barnvika. Igjen må jeg skryte av Jonas Vikan, som har vært pådriver til p.plassen, info skiltet og nå også flere benker som er satt ut rundt omkring i disse turområdene. Han har selvfølgelig et flott guttegjeng med seg i spissen og de fortjener alle stor honnør for å skape flotte turopplevelser for deg og meg - les mer HER!

Turen fra p.plassen og inn til Barnvika er ca 1,5-2km lang og vi hadde en smågodt-pause på turen opp😉 Ellers gikk det supert denne gangen også. Men vi må jo ha tålmodighet til å stoppe og se på absolutt aaaalt, pluss at mor måtte inn i en vill rollelek fra Potepatruljen. Som Sky, Chase og Marshall gikk turen lekene lett😆


Vi så masse elgbæsj og flere trær hvor elgen har vært å forsynt seg. 3-åringen lurte veldig på om elgen fikk i seg alle edderkoppene under barken når han spiste slik av trærne?!😅

Hvitveis🌼

Hule!




Fascinerende historie fra 2.verdenskrig i Kilbotnbukta.


Vel fremme og spikkekurset er i gang👍

Utforsking og lek i fjæra.





Vi hadde med oss en popcorn-kasserolle som er egnet for å poppe popcorn på bål, i dag. Eldstekaren fikk den i julegave for noen år siden, men vi har ikke fått brukt den før nå. 
Den funka jo som bare det. Vi dekte bunnen på kasserollen godt med smør og lot det smelte først. Så hadde vi oppi popcorn kornene og satte nettinglokket på. Da var det bare å sette kasserollen på glørne og vente til det begynte å poppe. Dette var utrulig gøy og den blir nok med på mange flere turer nå.


Tips: vent til det er blitt ordentlig glør på bålet før du setter kasserollen på👍




PS: Det er et par her som eier noe av området på/ved stien man må gå på for å komme til alle disse stedene. Stien er et godt stykke fra huset deres og allemannsretten er på din og min side, men likevel kan du regne med og bli iakttatt og bli sett stygt på hele veien forbi huset deres. Jeg har prøvd å smile å rope hei, men da satt h*n hendene i siden, nesa i sky og snudde seg med ryggen til, med et høyt "hmf". Helt seriøst! 
Det går utrulig mange rykter om alle de forskjellige måtene de prøver å stenge av veien og jage folk bort fra en tursti alle har krav å gå på. Ikke vet jeg hva som er sant og usant, men de gangene vi har vært der vet jeg at det er ubehagelig å gå den biten som fører forbi akkurat huset deres pga de blikkene de sender oss og at de overvåker oss helt til vi er ute av synsvidde. Jeg tør så vidt å puste når jeg går forbi. 
Noen som vet hva man kan gjøre i en slik situasjon?

Bl.a. skal de angivelig ha strødd store mengder kattebæsj rundt om på turstien fra huset deres og ned til bommen hvor stien starter, med unnskyldningen om at det gikk hull på posen, på 3 helt forskjellige steder, når de skulle tømme posene.
Vi hadde store problemer med å unngå de enorme områdene med bæsj i dag og jeg sitter igjen med noen undringer:

  1. Hvorfor sparer noen på ca 2 trillebårlass med kattebæsj? Er det normalt?
  2. Hvor skulle de hive bæsjen siden de har gått til fots med posene? HRS ligger ca 9km unna og kattebæsj kan være en farlig avføring, især for gravide, så den bør jo uansett ikke hives i et nabolag hvor folk og barn ferdes.
  3. Hvis det var et reellt uhell, hvorfor har de ikke ryddet opp etter seg?


Bildene under viser bare litt av bæsjen. Det kommer ikke like tydelig fram på bildet som det gjorde i virkeligheten.







Kommentarer