På toppen av Rogla - en super topptur for familien!

Gammåsen 103moh 

Rogla er en flott øy rett utenfor Harstad, som vi besøker ofte, både for dags- og teltturer. 
Der har de en fin gjestekai og gode turstier, som tar deg til nydelige plasser på øya. 

Denne gangen besøkte vi Gammåsen 103 moh for første gang, etterfulgt av en tur nede i Saltvika. Den stranda besøker vi hver gang vi er der.

Da vi parkerte båten vår ved kaia og hadde fått alle ungene i land, viste de hvor de skulle. 3-åringen vår som ellers er litt bedagelig av seg, sprang i forveien, og var allerede på toppen av første motbakke før vi voksne var halvveis.

På turen opp møtte vi selvsagt de vakre og skye villsauene som bor på øya.



3-åringen gikk hele veien selv. Litt lek, utforsking og motivasjon måtte tys ekstra godt til, helt mot slutten av turen for å få han opp selv😉👍 Viktig for mestringsfølelsen😊💛



På toppen av Gammåsen står det en gammel bunkers, som var veldig spennende for både store og små. 
De eldste gutta (10-åringen hadde med seg en kompis), fant en geocach inni der også, og heldigvis hadde vi noen småting i sekkene, de kunne bytte ut fangsten med. Vi bruker ikke geocach, men finner de ofte likevel på turene våre.



I dag hadde vi med oss gryterett på mattermos som hovedmat. Ved siden av hadde vi med 1/2 ferdigskjært brød og litt smør flytta over på en tett, liten boks.
Ellers hadde vi også med litt frukt, kjeks og annen småsnacks av både sunn og usunn art. På lange dagsturer er det viktig med rikelig mengder mat, også litt søtsaker😋😏





Nede i Saltvika er det perfekt å telte eller ha lange dagsturer. Området er stort, slett og åpent. Der står benker, gapahuk og en utedo. Gapahuken er sponset av Troms fylkeskommune  og arbeidstimene av Rogla vel. Eneste grunnen til at jeg vet alt det jeg vet om Rogla, er fordi jeg kjenner en mann med navn Jonas Vikan. Jeg har nevnt han i mange sammenhenger, fordi han er så fantastisk på mange måter. Han jobber og står på for å gjøre turene dine og mine enda mer behagelig. Og hvis jeg lurer på noe svarer han meg med en gang, og er alltid like blid. Han har vært med å bygge gapahuken (som jeg har bilder av i tidligere innlegg), men denne gangen oppdaget vi den flotte innredningen som er gjort der også. Helt supert👍




Vi har begynt å ha med oss en rull med søppelposer på turer, så vi kan plukke med oss andres søppel også, hver gang vi er ute på tur. Disse rullene finner du i de fleste babyhylle avdelinger i dagligvarebutikkene. De tar liten plass i sekken, så da kan man jo bare legge en rull i hver sekk, så har man alltid med seg søppelposer. De er jo geniale å bruke til andre ting også som f.eks, skitne kopper og kar, våte klær, osv osv.

Vi frakta 1 åringen i terrengvogn og kom oss fint fram overalt😊👍




Kommentarer