Stortuva 195moh


Gjennom Ti på Topp ble vi kjent med denne barnevennlige og nydelig turen.
Denne uka tok vi oss en ettermiddagstur til Stortuva, som er en 4,5 km (t/r) lang tur og som er 195moh på høyeste punkt, med overraskende flott utsikt over Harstad.

Vi starta turen fra Kanebogenskolen, hvor vi sleit med å finne stien i starten. Vi rota rundt i skogen å plukka blåbær til stien plutselig dukka opp. Vet ikke om det var dårlig merking eller vi som bare ikke fant den, men når vi fulgte merkingen nedover igjen, kunne vi heller ikke se at starten på turen var spesielt godt merket. Har hørt noe rykter om at denne turen er bedre merket fra Grønnebakkan.

Men når vi først fant merkingen gikk det greit. Stien er ikke merket med de typiske Ti på Topp treskiltene hele veien. Den er mest merket med rødmaling og i starten var alle trærne bakom skolen merket med rødmaling😅


Det var mye morsomt å oppdage på turen, bl.a. en enkel trehytte, gapahuk og ruiner. Det var også orienteringsposter og en stolpe fra "Stolpejakten" langs stien, så det var tydelig at dette er en populær tur. Det var førstegang for oss, og vi syns turen var veldig fin.


Det var også mye forskjellig skog og daler som gjorde turen mer spennende. Også gikk det ikke bare oppover😊

Minstemann satt mesteparten av turen i meis, men ville gå litt han også😊💪

Veldig morsomt å prøve å nå alle merkeskiltene som hang lavt😆

Toppen👀💖


På denne turen prøvde vi ut Ranger S2 som er den minste, letteste og enkleste bæremeisen av de fire Little Life meisene, vi skal teste ut for Life Venture.
På hjemmesidene til Little Life står det: "Det er den letteste britiske standard godkjente bæremeisen som er tilgjengelig, på bare 1,7 kg. Den er perfekt til å bare kaste på seg, på kort varsel, om du skal til byen eller til fjells."
Dette er en lettvekstsekk, hvor alt unødvendig tilbehør er utelatt. Den har ingen lommer eller ekstrasekk. Alt er spart på, til fordel for fokuset på lett vekt og liten modell.
Vil man likevel ha med seg litt utstyr har Little Life tenkt på det også. Bæremeisen er utstyrt med hemper som man kan feste små tasker på. Du kan bruke egne tasker, pakkposer e.l, ellers tilbyr leverandøren egne tasker lagd for og enkelt kunne festes på sekken.

Alle Little Life meisene innehar disse egenskapene:
  • Et godt toppgrep/håndtak.
  • En myk facepad/hvilepute.
  • Justerbart og anatomisk formet barneseterom med x-spenne sele.
  • Vridbart hoftebelte for komfort mens du går.
  • Ankerpunkt som stabiliserer bæremeisen når barnet tas inn og ut av meisen.


Det var en utrulig lett og behagelig meis å bare minstemann i👌👌
Les om de andre meisen vi har fått👉 HER!




Alle ytterklærne vi har på oss i dette innlegget er sponset av Skogstad Sport🙏

Kommentarer