Båtur med spedbarn og toddler


Jeg sier som RS (redningsselskapet): 
Også spedbarn skal bruke vest når de er ute i båt. 

Man får vest til barn helt ned til 3kg. Fins det ikke godkjente vester under 3kg, ja så får du vente med å ta den lille med på havet da, etter min mening😊
Noen barn syns det er litt ubehagelig med de tykke kragene på vestene, men dessverre bør de bruke slike vester helt til de blir svømmedyktige. Fra da kan de bruke en seilervest eller en automatisk oppblåsbar redningsvest. Dette er anbefalinger fra RS, og sistnevnte er mest anbefalt, i sær til større barn da den vil holde deg flytende den rette veien.

Denne båtturen for noen dager siden var minstebror på 3mnd sin første båttur, og han reagerte ikke så mye på vesten, men så tar vi ikke så lange turer med han heller. Mellomste karen, som begynte å dra på havet når han var 6mnd, syns kragen var irriterende til å begynne med. Han godtok den etterhvert, og bryr seg ikke lenger i det hele tatt nå. 
Det kan være vanskelig for de små å godta at de må bruke store, tykke vester, når foreldrene har på seg små og lette, automatisk oppblåsbar redningsvester, som så vidt synes og merkes. Men sånn er det. På samme måte som at barn må sitte totalt fastspent i bilstoler, mens de voksne sitter i bilsetene og har mer bevegelighet i sine bilseler, må barn bruke redningsvest med tykk krage mens det holder med enkle vester uten krage til de voksne.
For våres vedkommende er det uaktuelt og la barna få avgjøre sin egen sikkerhet, og det får ikke skje på noe som helst grunnlag. Komfort for å nevne et, er ikke et godt nok grunnlag for ikke å ha vest på barna, her i gården. Jeg har sett urovekkende mange barn og babyer uten vest, og lurer på hvorfor det er slik? Komfort? Usikkerhet?
Hvis du er en som er usikker på hvordan vest du kan bruke til barnet dit så har Redningsselkskapet en kjempefin oversikt på hjemmesiden sin som du kan se HER😊
Hvis du har et barn som syns det er ubehagelig med redningsvest, så er et tips og ikke fokusere på det ubehagelige. Man nevner at vest er en nødvendighet, men så kan det være lurt å fokusere mer på det positive sammen med barnet og snakke om det som er gøy med båtturen. Det kan være en fordel å unngå og ankerkjenne og dyrke deres misnøye til vesten. Hjelp dem heller å fokusere på noe annet, ved bruk av bl.a. avledning, så går det forhåpentligvis over. 
Våres kar har vært spinnvill etter båtturer på havet siden han var en liten knøtt. Så for oss var det relativt enkelt å bruke avledning, ved å fokusere mer på båtturen og hva vi skulle oppleve sammen, kontra diskusjoner og negativ stemning rundt redningsvesten. Vi har hatt noen utfordrende situasjoner, for å si det sånn. Så fokus på trygghet til vesten og at ved å bruke den får man seg en fin båttur var det som fungerte for oss.
Når barna etterhvert godtar vesten og skjønner at den må på uansett, kan man begynne innlæringen av sikkerhet og fokusere på hvor viktig det er at alle, store som små, må ha vest på seg til enhver tid, når man er ute i båt.





Båttur til byen for å kjøpe is er stor stas. 


Her er bilder fra en annen båttur fra helgen som var nå. Da dro vi til nydelige Rogla med gode venner💜

Bleieskift i gapahuken💙


Kommentarer