Hvordan planlegge vintertelting med barn, på fjellet?


Vi har et vennepar med ei datter som er nesten like gammel som vår mellomste. Vår kar er bare så begeistra for både henne og foreldrene. Det er vi også. En veldig flott familie som har ei veldig koselig hytte på en nydelig plass på Storjorda.
I helga var mannen og mellomstekaren der på overnatting. Jeg og minstemann kom kjørende opp søndags formiddag etter å ha kjørt 10-åringen på friluftsskole.

Storjorda er en av mine favorittplasser, fordi det er så mye man kan gjøre der året rundt. Og vi planlegger en vintertelting der for hele familien i nærmeste framtid.

Når vi først var i området, kunne vi se og planlegge litt hvor vi skal campe.
En vintercamping over flere dager, krever god planlegging og smart oppakning. 

  1. Planlegg hva man skal pakke i og hvordan oppakningen skal fraktes. Vi må nok ha 2 pulker og 2 sekker med oss denne gangen. Kanskje mannen drar opp 1-2 dager i forveien, med noe av oppakningen, som f.eks. telt e.l.
  2. Lag ei pakkliste for alt nødvendig utstyr i god tid, og om du overdriver på første utkast, gjør det ingenting, for du kommer nok til å måtte stryke ut noe når det nærmer seg uansett.
  3. Lag en mat liste for alle måltidene, og tenk hvordan dager man spiser hva, med tanke på at gårsdagens rester kan bli morgendagens garnityr. Man vil ikke frakte med seg for mye unødvendig vekt og ei heller sløse med maten, når butikken er så langt unna😉
  4. Lag også en egen liste for klær, spesielt til barna. Her har det ingenting for seg å tenke at man må ha så mange skift. Blir noe skittent eller vått, må man bare henge det opp å bruke det igjen. Et skift av alle plaggene er nok (unntatt undertøy). Tanken med pakkliste for klær, er ikke mengden skift, men viktigheten av at alle får med seg de rette klærne for å være best mulig rustet for vinterværet. 
  5. Det kan være lurt å telte ved et vann, så man slipper å frakte flere liter drikkvann😉 Vannet kan også brukes til å lage mat samt å vaske div utstyr/evt klær. Ved å telte nært et vann har man også mulighet til å fiske, noe som er positivt både fordi man kan spise fangsten og fordi det er en artig vinteraktivitet å gjøre sammen med barna. På vinteren kan man egentlig telte hvor som helst, da man kan smelte og koke opp snø som drikkevann.
  6. Når vi skal se oss ut en teltplass pleier vi også å tenke ut hvor det er fint for barna å være, med tanke på det praktiske, med tanke på sikkerhet og selvfølgelig med tanke på aktivitetsmulighetene. Hva kan de gjøre der? Er det f.eks klatretrær, akebakker, kupert terreng, steiner, stubber, huler osv. 
Storjorda er bare en helt nydelig plass og et perfekt friluftsområdet for alle aldre, erfarne som ny.

Og vi er så heldige å ha så gode venner som er lommekjent i området og som alltid har masse gode råd og tips til oss💖






Spennende med dette store kjøretøyet!

Også så fine løyper det blir!

Vi gikk oss en runde opp til Aurevannet til fots, og akte hele veien ned igjen😆 Og dette var faktisk runde nr.2 for mennene og barna😅

Ole-Martin undrer seg over alt av spor fra dyrelivet, sammen med barna. Her utforskes små hull i en trestamme....

....og her utforskes små dyrespor👏😊

Fine hytta demmes💜



2 gode venner, som varmer kalde tottelotter foran peisen💕




Kommentarer