Tips til høstbekledning og turmål for barn


Nå er høsten her for fult og det har til og med snødd noen dager hos oss her i Harstad.
Hvert år bruker jeg alltid litt tid på å "anlegge vinterpels" og tilpasse meg kuldegradene som kommer før vinteren. Og det kan tenkes at barna gjør det samme. 
Det som oppleves kaldt nå, oppleves definitivt ikke kaldt i de kaldeste månedene i desember/januar. Da er temperaturer som det vi har nå å anse som "varmt". Men i disse dager oppleves det som svinkaldt. Så det er litt vanskelig og ikke bare finne fram den tykkeste ulla, peise på med flere lag ull etterfulgt av de varmeste vinterklærne.... men noe må jo spares til den kaldeste tiden også😅
Vi kjører ullundertøy innerst når vi skal være lenge ute. I barnehagen hvor utetiden er kortere og veien til varmere kilder og klær er kortere, har de enda vanlig bommullsklær innerst. 
Vi bruker fleece som mellomlag enn så lenge. Vi er veldig fornøyde med fleecesettene fra Skogstad Kanebogen👇 Settene kommer med nye farger og design hver sesong, men kvaliteten og passformen er den samme. Løse og ledige bukser med strammestrikk i livet og gensere med glidelås hele veien. Så praktisk, for å få korrekt passform samt at det er enkelt å skifte i en fart hvis det trengs mens man er ute.

Forrige helg var mor opptatt med prosjekt Eventyrlig oppussing av Maistua fredagen og lørdagen pluss Glødkonsert lørdagskveld med eldstemann, mens far var på jakt søndagen. 
Så mens far var på jakt fikk mor litt kvalitetstid med de to minste. Vi tok en enkel tur opp til Buveitoppen gapahuk i Kilbotnmarka.

Jeg trilla minstemann opp i sportsvogna, mens 3-åringen gikk. Men han måtte ha seg noen haikepauser på vogna oppover de tyngste bakkene.
Vi er inne i noen veldige regnfulle dager for tiden, så 3-åringen hadde på seg vanlig regntøy (oljetøy) ytterst. 1-åringen som sitter i vognene hele veien opp og ned, hadde bare på seg ullundertøy med fleece utenpå. Tok med en parkdress som vi tok på når han kom frem. Oljetøy er ikke like varmt som en parkdress, og siden han ikke er like mye eksponert for regnet, holder en parkdress regnet godt ute. Skall barna være flere timer ute i regn, er det bare oljetøy som holder. 


Dressen 1-åringen har på seg er en vann- og vindavstøtende parkdress som er høstens nye dress for barn (1-10år) fra Skogstad Kanebogen. Den har en vannsøyle på 8000mm som er godt nok for ruskevær i kortere etapper. Den har også den geniale egenskapen med et avtakbart innerfôr. Med avtakbart innerfôr passer dressen perfekt året rundt. Les mer om parkdressen på skogstadsport.no👈
Skogstad har nå også fått inn nye luer til barn med knyting under haken og som dekker store deler av fjeset, som en balaclava lue. Balaclava luene vil jeg spare til den kaldeste vintertiden, så da er denne luen som 1-åringen har på seg på denne turen, en perfekt høstlue.

"Jeg vil egentlig ha mammas store kopp med kakao"😆

Pølser til middag....

....og pannekaker (middagsrester) til dessert.

Storebror mater lillebror med bær😅


På tur hjem!

Pga regnværet får vi jo masse artige søledammer🙌💦
Hos oss har vi fokus på og ikke snakke negativt om noe slags vær eller temperaturer. Barn kopierer de voksnes holdninger. Hvis man snakker nedlatende om regn og kulde, kan man ikke forvente at barna vil ut i eller like all slags vær, med den største glede heller. Uansett om man snakker til eller over barna om "dårlig vær" setter det seg i minnebanken.

Ikke en eneste gang nevnte 3-åringen regnværet som noe negativt. Han nevnte ikke været i det hele tatt. Jeg trur ikke barna bryr seg, hvis ingen påpeker det. 

Hvor lenge det varer vil jo være individuelt. Noen barn liker ikke ruskevær uansett om foreldrene har vært aldri så nøytrale eller positive.
Og de vil jo få høre det uansett fra andre barn og voksne, ved flere anledninger opp igjennom oppveksten. Men jeg trur at foreldrenes holdninger til vær, jevnt over vil ha størst påvirkningskraft.
Eldtsekaren har jo selvsagt begynt å kommentere været, og gir uttrykk av og til for at det ikke bestandig er like gøy med regnvær, og det respekterer vi. De fleste barn vil vel komme dit, men noen i større grad enn andre. Og da prøver vi heller å få barna til å reflektere over løsninger og tanker som: "Hva kan man gjøre når det regner?" "Hvordan kan man kle seg for ikke å bli våt og kald?" "Hvem er det som har bestemt at regnvær er dårlig vær?"
I bunn og grunn prøve vi å lære barna at "det fins ikke dårlig vær, bare dårlig klær".
Med riktig utstyr, bekledning og holdning, kan man lære seg å nyte all slags vær i stedet for å bruke energien på problemer og klaging. Men litt klaging er jo lov😉

Høyballer er alltid like morsomt å studere. 3-åringen liker å kalle de marshmallow. Vi kaller de traktoregg, men da får vi høre: "Traktor kan ikke legge egg" og når vi ikke gir oss, sa han så fint en gang: "Slutt å tull! Hvis det blir noe mer tull nå, drar vi rett hjem!"🙈😂


Blogglistenhits

Kommentarer