En historisk vandring


Fra tid til annen, drar vi på andre siden av byen for å oppleve den flotte Stien langs sjøen på Trondenes. Jeg blir aldri lei av denne naturstien, ei heller alle turområdene rundt. Og best av alt så er det så interessant å lese, se og oppleve historien rundt Trondenes og Trondeneskirka, om og om igjen.
De to eldste gutta som er så spredd i alder (11 og 3 år), syns det er like gøy og spennende med både området og historien hver gang.

Far selv var hjemme å bygde på huset vårt denne dagen, så jeg hadde med meg alle 3 gutta våre, mammaen min og onkelen min som var på helgebesøk fra Tromsø. Fint å kunne ta med utenbys gjester på en slik tur som denne, med vakker natur og interessant historie fra byen vår.

Fra innsiden av "Sol- og vindhuset" langs "Stien langs sjøen".

Bruker du å få med deg de små detaljene og alle skiltene rundt omkring denne stien. De som ikke handler om historie, men om skikk og bruk og alle bidragspartnerne?




Om Trondeneskirka.

Tenk at her har det vært begravd over 400 sovjetiske soldater en gang. 


Her var det en gang en krigsfangeleir. Historien er sterk og må aldri glemmes.

Gutta utforsker vakttårnene mot sjøen. 


Tenk at disse vakttårnene har stått siden 1300-tallet.

Vakre Trondenes og Selsbanes seil i bakgrunnen💖

Dette er en flott tur, som kan bygges på i mange varianter. Man kan f.eks. ende opp i Altevågen, Tv-tårnet eller gapahuken oppfor Haganvannet for å nevne noen. Vi skulle avslutte på Trondenes Historiske museums kafé, men den var stengt. Den har åpen alle dager, unntatt lørdag, som var den dagen vi var der😆
Så vi dro på kafé i byen i full turbekledning etterfulgt av en liten tur på Kanebogensenteret. Produktiv lørdag, puuh😉

Les mer om "Stien langs sjøen" og utviklingsplanene på www.stienlangssjøen.no

Blogglistenhits

Kommentarer