Hvorfor har vi ikke noe lignende i Harstad?

Innlegget byr også på litt turtips om småbarn på tur.

En nydelig dag på Fabeløya naturlekepark.
Fabeløya ligger på nydelige Rolløya (nærmere kjent som Ibestad).
Fra Harstad kan man ta ferga som tar ca.45 min, eller "bare" kjøre rundt som tar nesten 3 timer:o
Eeelleeer man kan kjøre egen båt som tar 20 min!!:D De har gjeste kai:)

Hver gang jeg er der ute, undres jeg på hvorfor vi ikke får til noe lignende i Harstad?
Alt vi har er den slitne Generalhagen (som vel og merke har fått noen nye lekeapparater), som ligger mitt i byen, rett ved hovedveien uten inngjerding. En flott park, som har blitt litt bedre etter den ble pusset opp, men i en så stor by i så stor utvikling, skulle det vært flere utelekeparker.
Hva syns du?

I dag dro vi avgårde, 3 voksne og 4 barn. Og jada, det er ikke bare en dans på rosa skyer. Når vi lager blogginnlegg, tar vi med det beste fra turen. Litt for å skjerme barna. De trenger ikke bli eksponert fra sine verste sider. Men alle turer krever masse pakking, planlegging, forberedelser og megling, hehe. Kommer aldri unna diskutering og litt sutring av og til. Men det skjønner vel de fleste?
Alt før og etter turen, er kanskje det som gjør at mange ikke drar på tur??
Vi får ofte høre: "dere er så flinke å dra på tur", "skulle ønske vi var flinkere", "vi har så små barn, så vi kommer oss ikke på tur", "vi har ikke nok utstyr", "det er så mye ork". En tur handler ikke om å gjøre noe som tunger hverdagen din, eller som bare er et slit for deg og familien. Det har blitt en trend å dra på tur. Liker du egentlig ikke å dra på tur, så er det helt greit og ikke følge trenden. Du har sikkert mye annet du kan berike familien din med. Kanskje er du interessert i musikk, teater, dans etc. Da følger du kanskje ikke denne bloggen heller;):p 
Men hvis du liker å dra på tur, så ikke lag unnskyldninger. Barna er aldri for små for tur. Barna dine er ikke for late. Du trenger ikke det nyeste og beste utstyret. Friluftsbutikker er flinke reklamere for hva du "MÅ" ha for å dra på tur. Slik er det nødvendigvis ikke. Hvis det står på barna dine, står det som oftest på deg. Det er de voksnes ansvar å tilrettelegge turen etter barnas nivå. Ikke ha som mål at alle skal nå den eventuelle fjelltoppen, eller at alle skal ligge telt, eller at alle skal fiske ved dette vannet, eller alle skal skal være ute i 3 timer, og alle skal ha det så forbanna koselig;) Ikke la turen styres av mål du har satt deg. Kanskje må dere snu halvveis opp til en planlagt fjelltopp, men det ble en fin tur. Kanskje ville ikke barna ligge i telt likevel, men det ble en fin tur. Kanskje ville ikke barna fiske, men det ble en fin tur. Kanskje orket ikke barna være lenger ute enn 1 time, men det ble en fin tur. Kanskje var ikke turen så koselig som du hadde håpet på, men fokuser på det fine med turen. For noe var nok fint. Ros barna for å være gode på å fortelle dem hva dem ønsker for å få en fin opplevelse ute. La de få være med å bestemme litt.
Når man har vært på noen turer, begynner det og bli en vane hva man skal ha med seg. Man kan også lage ferdige pakkelister og ha kurver i i boden/garasjen for å sortere turutstyret slik at det blir letter å pakke inn og ut.  Jo mindre barna er jo mer utstyr må man naturligvis ha med seg. Hvor mye utstyr man må ha med seg avhenger også av hvordan tur man drar på.
Og sist men ikke minst, ikke følg etter barna hele tiden, og fortell dem hva de skal gjøre og ikke gjøre. La dem kjenne på at du har tillit til dem. Ikke undervurder de. De tåler ganske mye. Så lenge det ikke står om fare for liv og helse, så slipp de fri. De har godt av å feile og erfare. Det er ikke farlig å sleike på en stein, bli kald på fingrene eller dette fra 1/2 meters høyde. De trenger også å vite at man kommer faktisk til å slå seg av og til. Alt går som regel bra. Snakk om forehåndsregler før turen.

Vi er ikke flinke til å dra på tur, vi bare gjør noe vi liker.
Vi liker å få spm rundt turene våres, så er det noe vi kan være med behjelpelig med å svare på, så spør gjerne.




Tom-Erik på sitt beste;)



FOR EN UTSIKT! 
Sikker på at utsikt gjør noe med intellektet til både store og små;)





MYE LEK OG MORRO FOR ALLE ALDRER:)


Hilde har det gøy;) 






Anbefalt aldersgrense var vist 8 år. Og jeg som hater å bryte regler.
:o ;) :o ;)




EN UTRULIG FIN PLASS, SOM HAR TILRETTELAGT FOR DET MESTE.





VI VAR DER I NESTEN 4 TIMER FØR VI DRO HJEM. 
Ingen var lei, men det ble seint og vi måtte la oss styre av klokka tilslutt;)





Kommentarer