Hvordan skape fiskeglede for barn


Fins vel ikke noe fasitsvar på hvordan man skaper fiskeglede for barn, det handler mest om de voksnes fremtreden. For det første så tvinger vi aldri barna på tur. Vi finner ut hva som gir de glede og legger turene opp etter det. Og mange ganger er de som bestemmer og får være med å planlegge hva vi skal finne på. 

Når det gjelder fiskeglede, så er det vel sånn at noen har det og andre ikke. Når foreldrene har en genuin fiskeinteresse er det kanskje større sjanse for at barna også får det. 

Disse bildene er fra en båttur vi hadde på lørdag. Vi kom over en plass hvor det var mye fisk og gutta var i storslaget. Den ene fikk størst fisk og den andre fikk mest fisk. 
Vi starter med å bygge opp fiskegleden ved å bruke et ekkolodd til å finne et området hvor det er mye fisk, så barna får en sjanse. Resten ligger i hvordan vi prater rundt det. Hvordan stemmen og toneleiet er, når vi oppdager fisk på loddet eller på stanga. Når vi som foreldre er veldig gira selv, så er ikke det en så vanskelig oppgave😏😅 Men slik er det jo med alt man gjør med barn, om det er lekser, kunstutstilling eller en brettspill kveld hjemme. Det handler om hvordan man bygger opp spenningen, hvordan man snakker om/rundt det, og hvordan man reagerer underveis. Klart at når vi oppdager at barna får noe på kroken, så blir vi jo entusiastisk. Noen ganger er jeg så gira, at når jeg tenker meg om etterpå, så lurer jeg på om jeg egentlig bare har skremt barna🙈😆

Denne dagen dro vi opp seks 3-4 kilos torsker, og alle barna var så gira. Vi stoppa på 6, fordi vi ikke behøver å ta mer enn vi trenger. Syns det er så fint at barna kan lære seg å bruke naturen som en matkilde, og ikke bare tru at alt kommer fra butikken. De skal også lære seg respekt for naturen, ved å ikke ta mer enn man trenger. Vi jakter og fisker, pga maten vi får.

For tiden driver vi å prøver ut litt Skogstad produkter. Vi er så heldig å ha blitt plukket ut som aktive ambassadører for Skogstad Kanebogen, så det blir spennende. Får håpe vi klare å innfri til forventningen demmes😊

Foreløbig er vi veldig fornøyde. Den grønne buksen som eldstekaren har på seg på bildene i innlegget, er en Skogstad skallbukse med en vannsøyle på 15mm. Når man skal handle vannTETTE (ikke vannavisende) klær, bør man se etter vannsøylemerke og ikke nødvendigvis klesmerke. Vannsøyle er et begrep som brukes for å angi hvor mye vann et stykke stoff tåler før vannet trenger igjennom. Det måles i hvor høyt vanntrykk stoffet tåler.
Skallklær er i motsetning til de typiske regnklærne i oljestoff, mye mer pustende. 
Til skikkelig hardført vær krever jeg at klærne skal ha en vannsøyle på minimum 10 000mm.

Gutta trengte litt voksnehjelp for å dra opp sværingene de fikk.


Minstemann fulgte spent med over båtkanten når fisken ble dratt opp, og like spent med når den ble bløgga. 

Når vi skulle i land på Rogla, så vi en utrulig flott båt, jeg bare måtte ta bilder av. Han sto tydeligvis å sløya fisk, for så mange måser på ett og samme sted, har jeg ikke sett før. 
Var veldig kult for store og små å observere.

Kult skilt de har hengt opp ved kaia😅



Denne gangen tok vi turen på andre siden av Rogla (ca 15-20 min å gå). Der har de nettopp satt opp en flott gapahuk.
Vi teltet der med barna i fjorsommer og fikk en veldig fin opplevelse. Det er flott området for telting





Etter mat utforsket vi fjæra. Vinter oppe i skogkanten, men......

....vår nede i fjæra!



Når det er flo, kommer man seg ikke over til denne lille øya, til fots!!😅 Artig når det er langgrunt og store fjærer.



En flott tur!

Kommentarer