Hvordan pirre småbarns jakt- og fiskenerver


De her to barna har altså så flotte og engasjerte pappaer, som tar dem med på alt.

Forrige helg var jeg opptatt med Landsås Handball cup for eldstekaren, som faktisk også ble syk den helga og ikke fikk vært med på verken kamper eller konsert. Minstemann var også småsyk, så mor fikk hendene full med vakter under cupen og som omsorgsarbeider på hjemmebane.
Da var det fint at far i huset kunne ta med seg den eneste friske ungen ut på litt rall.
Det ble orre"jakt" den ene dagen og havfiske den andre dagen, og begge dagene sammen med en av Tokes beste venninner og hennes far.

Orre"jakten" foregikk slik at de gikk og leita etter orre og orrespor, bare for å se. 
For å vekke barns nysgjerrighet rundt jakt, er det fint og la de få gå litt rundt på sine premisser og at de voksne tar fram lekestemmen når man skal leite etter fugl og spor. Det er fint å undre seg sammen med barna og la de få komme med sine tanker og teorier.
Også er det veldig fint å la de få slippe til på utstyret man har med.
Under denne "orre"jakten ble det brukt både kikkert og lokkelyder fra mobil, noe som de fleste barn syns er veldig spennende.
 Når 3-åringen kom hjem, fortalte han at de hadde sett, elgbæsj, orrebæsj og noen trostunger som hadde kommet seg ut av rede men ikke helt klarte å fly.



Det samme gjelder for fiske. Og undre seg sammen om hva som lever i havet vekker stor nysgjerrighet hos de fleste barn. Og hvis de skulle være så heldig å få noe på kroken, er jubel og gledesrop veldig motiverende. Det øker spenningen og mestringsfølelsen. Også her er det fint å la barna få slippe til på det ordentlig utstyret av og til, og ikke bare slike små barnestenger.
3-åringen dro opp en torsk på 4-5kg og var meget fornøyd med det.
På sengekanten den kvelden fortalte han meg vel og merke bare om de bittesmå fiskene de fikk. Var de som satte mest spor i han denne gangen.



Se videoer fra barnas orre"jakt" og fiske på facebook siden vår med samme navn som bloggen.

Kommentarer