Nu e d nok - ta dæ en smil! "Det jævla været"


Detta innlegget blir på godt nordnorskt, fordi det e relevant.
Æ vil kalle innlegget:

"Det jævla været"
Ka e d som skjer egentlig? E du sur fordi vi e midten av juni og har nysnø i fjellan og ensifra tall på graderstokken? Eller e du sur for at det e så sykt mye varmere ca 150-200mil sør for oss? Sannsynligvis ingen av delan hvis det ikke hadde vært for media. Det har jo alltid vært store klimatiske forskjella mellom Sør- og Nord Norge. Men i år va kontrasten så stor at journalista landet over utnytta sæ av situasjonen og flere har slukt det som rått kjøtt slengt ut til sultne sirkus løva. 
Den gjennomsnittlige nordmannen i de sørnorske gater og den gjennomsnittlige nordmannen i nordnorske gater gir sæ vel egentlig en god F. Vær e vær. Vi kan ikke gjøre nåkka med det, men likevel klare media å provosere dæ så sinnsykt at det nesten utbryt borgerkrig her.
Æ hadde egentlig ikke tenkt å uttale mæ om detta fenomenet, eller slenge mæ på trenden og gi nok et bidrag til en latterlig dabatt... men æ må, fordi det dukka opp en anna vinkling i heimen.
Eldste sønnen min kommer heim en dag og spør om ikke vi kan flytte til Sør-Norge, fordi det e varmere der.
Da kjente æ det. Æ kjente at nu e d nok. Skjerp dokker, voksne folk. Skal vi sitte å sutre for at "storebror har mer saft i glasset enn oss", foran ungan våres? Skal vi lære dem misunnelsesprinsippet på denna måten. E d godt å gå rundt å være misunnelig/sjalu/avundsjuk?
Nu e ikke æ medlem av Den Norske Kirke, men e veldig glad for at landet vårt tufte på kristne verdia, som f.eks. det 9.bud "Du skal ikke begjære din nestes eiendom". Et flott bud å tenke på i disse dager!
Lær ungan å være glade på andres vegne. Lær dem å være glad for det andre har som ikke dem har. Noen ganga e d oss som har nåkka ingen andre har. Kordan reaksjona ønske vi da: hat og misunnelse eller glede og anerkjennelse?
Også ønske du vel ikke at ungan dine skal leve resten av sitt liv i ditt mønster: å gå hele sommeren å grue sæ til vinteren fordi den e så jævlig lang, og fordi det e så mye snø, og det så hardt å måkke innkjørselen og skrape bilvinduan, etterfulgt av å gå hele vinteren å grue sæ til sommeren fordi det e så kaldt i lufta og kaldt i havet og fordi vi egentlig ikke har sommer i det hele tatt, det e jo bare en vår som går over i høst. Disse utsagnan om vær og klima høre æ rundt mæ hele tida, helt sia æ flytta hit i år 2000 (da snakke vi ikke om de artige kommentaran med humoristisk vri eller de som e sjølironisk og byr på sæ sjøl, vi snakke om de hardbarska hateran😅), men nu e æ voksen og prøve så godt æ kan å ikke ta det innover mæ. Det e ikke like lett for barn!
At voksne menneska sitt å ønske andre vondt og driv med mobbing pga vær, e lavmål, og ikke verdier man bør ønske for neste generasjon.
Nu e d nok! Ikke ta dæ en bolle, den har så mye gjær i sæ og kan gi dæ mageondt og gjøre dæ enda surere. Ta dæ en "smil"😊


Utsikt over massive fjell med masse nysnø, en vakker sommer dag i juni med 7 grader her i nord.
Denne turen kan du lese mer om her!




Kommentarer

  1. Det e så sant! Veldig, veldig bra og relevant innlegg. Det e fort å la sæ rive med i denna "vær debatten" men ka gjer det oss? Og ikje minst detta med misunnelse, og i tillegg kommer det gjerne ønska om at di sørpå skal få skitvær, akkurat som dem har gjort nokka galt. Tatt nokka i fra oss, liksom.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er rett og slett stygt! At man sitter å ønsker andre vondt og driver med mobbing pga vær, er lavmål, og ikke verdier man bør ønske for neste generasjon.

      Slett

Legg inn en kommentar